Nekdanji Merkurjev trgovski center Tezno je za 1,28 milijona evrov kupila Islamska skupnost v Republiki Sloveniji.

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je že lanskega julija sklenila prodajno pogodbo za nakup stavbe Merkurjevega poslovno-trgovskega centra Tezno, je razvidno iz sklepa okrajnega sodišča v Kranju.

V stečajnem postopku je stečajna upraviteljica zbirala zavezujoče ponudbe in ponudba Islamske skupnosti v RS je bila najvišja.

Kupnina plačana že oktobra

Sodišče je v začetku avgusta izdalo soglasje k sklenitvi prodajne pogodbe za prodajo poslovno-trgovskega centra s pripadajočimi zemljišči v Mariboru na Teznem. Islamska skupnost je za nakup odštela 1,28 milijona evrov brez davka, kupnina pa je bila plačana v mesecu oktobru, je v poročilu zapisala stečajna upraviteljica Merkurja Simona Goriup.

Prodaja še ni zaključena, kakšni so načrti?

Prodaja sicer še ni zaključena. Kot je razvidno iz zemljiške knjige, se je 15. novembra na vseh štirih parcelah, ki sestavljajo poslovno-trgovski center Tezno, začel postopek za vknjižbo lastninske pravice v vrstnem redu učinkovanja začetka stečajnega postopka. 

Vpis v zemljiško knjigo še ni bil izvršen, za dodatne informacije v zvezi z nakupom in načrti islamske skupnosti na skoraj 10.000 kvadratnih metrov velikem zemljišču na Teznem pa smo se obrnili na Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji. Pojasnila bomo objavili, ko jih prejmemo. Pripadniki islamske skupnosti se sicer v Mariboru zbirajo v mošeji na Zagrebški cesti 47.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

joko-te v oko (nepreverjen)

To pa bo dobra zadeva,,,Iz zvočnikov na jugu vzhodu se bo slišal prečudoviti glas hodže, ki bo vabil k molitvi,,
na severu zahodu pa bodo zvonili zvonovi,,,Pa ima da smrdljivi komunajzerji pocrkajo od jeze,, in tudi praf je tako

Starejše novice