V Velenju poteka 12. kongres stranke SD, kjer bodo postavili novo organizacijsko shemo s ciljem Slovenijo spremeniti v socialdemokratsko družbo.

V SD so odločeni, da bodo stranko in skupnost organizirali za upravljanje velikih sprememb, ki jih prinašajo povezana podnebna, okoljska, socialna, ekonomska, politična in varnostna tveganja. Na kongresu so se osredotočili predvsem na tri ključne točke: zeleno in solidarno prihodnost ter razvoj. 

Zelena razvojna politika je mnogo več kot le odgovor na podnebne spremembe in izziv prilagajanja na posledice globalnega segrevanja, ki v beg silijo desetine milijonov ljudi. Odgovor vidijo v delitvi ekonomije, zaščiti virov in brezogljičnem pridobivanju energije ter prepovedi uporabe okoljsko spornih industrijskih praks.

Pod drugo točko so usmerjeni v solidarno prihodnost. Socialno pravilo socialnih demokratov je odprava družbene neenakosti in kopičenje denarja, pa tudi skrb za kakovostno zdravstveno oskrbo, izobraževanje in dostojne pokojnine. Svojo politiko pa bodo v nadaljnje organizirali tudi v smeri razvoja. 

Predsednik SD-ja Dejan Židan je v nagovoru na kongresu dejal, da želi stranko peljati naprej, saj ima jasno in prepričljivo vizijo. Socialna demokracija bo sposobna upravljati spremembe v dobro ljudi, v dobro skupnosti in v dobro narave. 

V govoru je omenil tudi, da koalicijo načenja pomanjkanje medsebojnega zaupanja in da odločitev stranke Levica obžalujejo, saj verjamejo, da bi lahko skupaj naredili več za ljudi danes in jutri.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

krmača (nepreverjen)

Le pogumno naprej !

Starejše novice