Ustanoviteljico pri delu vodi želja, da bi ljudem približala veganski način življenja ter s tem povezana zdrav življenjski slog in dobro počutje.

Avena je v družbi županje Nuške Gajšek na Ptuju, na Vegovi ulici, odprla novo vegansko trgovino, ki ni le prodajalna izdelkov, ampak je njen cilj postati stičišče številnih pogovorov, debat, predavanj in predstavitev, svoj prostor v njej pa bodo našli tudi ljudje z zdravstvenimi ali osebnimi težavami in skrbmi. Ponujali bodo tudi kulinarične nasvete in recepte. 

Z izkoriščanjem živali in poseganjem v naravo in njene zakonitosti smo postali uničevalci lastnega planeta, pravijo v novi trgovini, kjer zagovarjajo prehod na hrano rastlinskega izvora.

Avena si s svojo ekipo ves čas prizadeva pomagati društvom za zaščito živali in posameznikom, ki rešujejo živali v Sloveniji ali zunaj njenih meja. Nedaleč od Ljutomera je svoj prostor pod soncem na mirnem posestvu našlo že precej rešenih rejnih živali, ki jim bodo omogočili lepo življenje do njihove naravne smrti.

Poleg ljutomerske in ptujske enote deluje tudi Avenina spletna trgovina, ki omogoča naročanje določenih izdelkov preko spleta.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Srčnost (nepreverjen)

Čestitke!

Lubi (nepreverjen)

Govedina über alles!

Starejše novice