Upokojenci so danes, zadnji dan v mesecu, na svoj račun prejeli pokojnino za marec. Številni so se zato, že tradicionalno, množično odpravili na banke.

Tudi banke in hranilnice se tradicionalnega romanja zavedajo in so upokojence zaradi omejevanja širjenja koronavirusa pozvale, naj poslovalnice obiščejo le v nujnem primeru.

Kot smo se lahko danes zjutraj prepričali na lastne oči, je bilo tudi na Ptuju precej »nujnih« primerov.

Čeprav so banke upokojence in tudi njihove svojce povzale, naj tisti z bančno kartico dvig raje opravijo na bankomatu, vrst pred bankomati ni bilo, so pa bile pred bankami.

Kje so organi nadzora? Jasno je, da je ljudi veliko več, kot to dovoljuje odlok, saj bi lahko v tem primeru že govorili o zbiranju na javnem mestu.

Res je, da večina ljudji upošteva predvideno razdaljo in uporablja zaščitne maske in rokavice. Vseeno pa naj bo to apel vsem vnukom, sinovom in hčeram, da v teh časih pomagate starim staršem, da se jim ne bo potrebno po nepotrebnem izpostavljati. Prav tako lahko tudi sami vplivate na njih, da ne bodo po nepotrebnem zapuščali svojih domov. 

Tudi to je eden od korakov, da skupaj zajezimo okužbe z novim koronavirusom, predvsem pri tistih, ki so najbolj ranljivi.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Haja (nepreverjen)

A, pred trgovinami pa ni zbiranja na javnem mestu? Samo pred bankami. Kaj so bančniki bolj zaščitena sorta, kot trgovci?

Franjo (nepreverjen)

Dve vojni preživel, celo življenje delal, kot udarnik gradil ceste in mostove... V zahvalo ne smem po svojo penzijo, da lahko placam položnice in si lahko kupim kruh in to samo do 10 ure.

zakon5001 (nepreverjen)

Naj že ta jajo neha. Želi uvesti diktaturo, kot v S. Koreji.

In reply to by Franjo (nepreverjen)

Kaplja (nepreverjen)

On sam ne bo nehal saj v temneizmerno uziva. Neha lahko le na drugi nacin. A tu pa je na vrsti narod.

In reply to by zakon5001 (nepreverjen)

Berta (nepreverjen)

Na apel naj gredo vnuki, hčere...marsikdo bi pomagal....kje pa dovolijo v pogled na svoje kartice, njim je denar sveta stvar😯 in dogodek da gredo ven na ulico

Starejše novice