Vir blizu Zavoda za turizem Maribor - Pohorje je za Mariborinfo potrdil, da so arheologi v okolici Maribora naleteli na neverjetno odkritje.

Hribček, ki zaradi svoje razmeroma pravilne geometrije, privablja številne poglede voznikov na cesti med Selnico ob Dravi in Bresternico, kot kaže, vendarle ni zgolj vzpetina nenavadne oblike

Na uredništvo Mariborinfo se je obrnil bralec, ki nas je opozoril, da je pred dnevi na območju občine Ruše opazil arheologe, ki naj bi preiskovali novo arheološko najdbo na tem območju. Slednje je za Mariborinfo potrdil tudi vir blizu Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, ki je zaradi turističnega potenciala odkritja že seznanjen z najdbo.

Vzpetina, ki leži ob vznožju Pohorja, približno 13 kilometrov od Maribora, natančneje na gozdnatem območju med naseljema Bezena, Lobnica in Log, naj bi bila piramida. Po dosedanjih predvidevanjih naj bi jo zgradili starodavni Iliri, ki so živeli na tem območju. Iz katerega obdobja izvira piramida, še ni jasno, a po prvih informacijah naj bi šlo za časovni razpon od 3500 do 2000 pred našim štetjem.

Zanimivo, na spletni strani Mestne občine Maribor je navedeno, da odkritja iz tega obdobja že dokazujejo, da so na ozemlju današnjega Maribora živeli ljudje.

A to še ni vse. Odkriti ostanki piramide naj ne bi bili edini. Strokovnjaki namigujejo, da ob vznožju Pohorja leži formacija več piramid, kamor naj bi sodil tudi 386 metrov mariborski grič, vsem domačinom dobro znan kot Piramida, na katerem je še do leta 1784 celo stal mariborski zgornji grad.

Še danes najdemo na mariborski Piramidi jame, luknje in podobna sledove, ki so jih izkopali ljudje iz tistih časov.

Kot smo še izvedeli, naj bi piramide pod Pohorjem celo ležale v konstelaciji z ozvezdjem, podobno kot egipčanske v Gizi, kjer tri največje piramide po položaju korelirajo s tremi zvezdami v pasu ozvezdja Orion, kot so ga te zasedale v paleolitiku.

Odkritje, ki naj bi po koronakrizi pomagalo oživiti turizem na Pohorju

Kot je za Mariborinfo še zatrdil vir blizu Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, turistični delavci upajo, da bo to odkritje po koronakrizi pomagalo oživiti turizem na Pohorju, v Mariboru in okolici. 

Prav slednje je namreč uspelo domačinom v bližini mesta Visoko v osrednji Bosni in Hercegovini, kjer je vasica sredi ničesar po psevdoarheološkem odkritju Semirja Osmanagića doživela razcvet. Visoške piramide, znane tudi kot tudi bosanske piramide, so postale priljubljena destinacija ljubiteljev arheologije in zgodovine.

Tako so videti Visoške piramide v Bosni ...

Več sledi.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Niko (nepreverjen)

Prvi april

Starejše novice