Osem zaposlenih paznikov v zaporu Dob se je znašlo v postopku zaradi hujše kršitve delovne discipline.

Zaposleni naj bi 17. marca, v času strogih ukrepov, sprejetih zaradi novega koronavirusa, v nočni izmeni popivali v prostorih zapora ob praznovanju rojstnega dne enega izmed zaposlenih.

Po neuradnih informacijah POP TV naj bi bilo na zabavi prisotnih okoli enajst paznikov, pri čemer naj bi razgrajali, zlorabili službeno orožje in razbili službeno vozilo.

Na Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij so potrdili, da so ugotovili neprimerno vedenje s strani zaposlenih in da so se nanj takoj odzvali v skladu z delovnopravno zakonodajo ter zoper osem zaposlenih sprožili ustrezne postopke. Ker so postopki še v teku, več informacij glede morebitnih sankcij niso posredovali.

Dogodek je ostro obsodil tudi predsednik sindikata državnih organov Frančišek Verk. »Po preverjanju sem ugotovil hujše kršitve delovne discipline, povezane z alkoholom,« je dejal Verk. Kot je še dodal, je danes - po našem povpraševanju - govoril z generalnim direktorjem uprave, ki je potrdil, da »tečejo postopki, a še niso pravnomočni«.

To se nikakor ne bi smelo zgoditi, še huje - da so si takšno početje dovolili med najstrožjimi ukrepi v času koronavirusa, je kritičen. Dogodke so - tako Verk - »obdelali, se potrudili in zbrali dokaze«.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

JA_VA (nepreverjen)

Politiki, nekateri zupani ter usluzbeci v drzavni in javni upravi - torej, "izbranci", ki se hranijo iz budzeta, ki ga polnimo davkoplacevalci - vedno znova dokazujejo, da za njih veljajo drugi zakoni, kot za narod!!! Zato je Slovenija banana republika!!!

Starejše novice