V policijski akciji Kristal, za katero je poskrbela policijska uprava Bijeljina v Republiki Srbski, naj bi bil prisoten tudi mariborski sodnik Slavko Vinčić.

Po poročanju Blic naj bi šlo za organizirano zabavo s prostitutkami, kokainom in tudi orožjem. V policijski akciji Kristal je bilo pridržanih 35 ljudi. Aretacija se je zgodila v luksuzni koči v lasti Milisava Tomića.

Medijska hiša Blic je objavila seznam vseh prisotnih, med katerimi izstopa ime Slavka Vinčića, uglednega mariborskega nogometnega sodnika, ki je sodil tudi v Ligi prvakov.

Med preiskavo hiše so srbski policisti našli ljudi in vozila, deset pištol, 14 paketov kokaina, devet tablet medicinskih drog, tri telesne oklepe, več mobilnih telefonov in prenosnih računalnikov ter denar v različnih valutah - evrih, frankih, švedskih kronah in dolarjih, poroča Blic.

Po poročanju 24ur.com je predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vlado Šajn potrdil, da je bil Vinčić prisoten na zabavi, a da gre za splet nesrečnih okoliščin in da se je tam znašel »ob nepravem času na nepravem mestu«.

Omenjeni sodnik naj bi bil že na poti v Slovenijo, policija pa zoper njega ni podala nobene kazenske ovadbe. Vinčić naj bi bil sicer te dni v Srbiji na službeni poti, še poroča 24ur.com. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

geografija (nepreverjen)

Bijeljina je v Bosni in Hercegovini, geografija 1 (nezadostno).

Starejše novice