Janko Tomić, ki ga je obtožnica bremenila uboja in treh poskusov uboja v Krčevini pri Ptuju, je spoznan za krivega.

Razglasitev sodbe na sojenju Janku Tomiću, ki ga je obtožnica bremenila uboja in treh poskusov uboja v Krčevini pri Ptuju, buri duhove. Obramba je zaradi silobrana pričakovala oprostilno sodbo, a se to ni zgodilo. 

Sodnik je sledil predlogu tožilke Klementine Prejac, ki je za Tomića predlagala 18 let zapora. Sodišče je tako Tomiću izreklo 17 let in šest mesecev zaporne kazni. Odvetnik Damijan Donko ni zadovoljen z višino kazni, napoveduje pritožbo.

Po mnenju tožilke bi zadoščali že streli v zrak, saj so se napadalci menda že obrnili in pričeli bežati, a Tomić je nadaljeval s streljanjem.

Usodni strel je 29-letniku, ki je bil eden izmed napadalcev njegovega sina, povzročil s streljanjem v hrbet. Tudi poškodba pri drugem napadalcu, Kristjanu Pfajferju, ki je bil danes tudi na izreku sodbe, je nastala že, ko je bil na cesti.

Pfajfer, ki je bil dvakrat ustreljen v hrbet, je po izreku kazenske sankcije dejal, da je kazen Tomiću premila. Pojasnil je, da so tisti večer nameravali Tomićevemu sinu preluknjati gume na avtomobilu.

Oškodovani Pfaifer (napadalec) pravi, da še danes čuti posledice dogodka, predlagana zaporna kazen pa se mu glede na smrt drugega napadalca zdi veliko prenizka.

Edina olajševalna okoliščina, ki so ju Tomiću šteli v prid, je po mnenju tožilke prestrašenost. Milejšo kazen od tiste, ki jo določa kazenski zakonik, je predlagala, ker obdolženi doslej še ni bil kaznovan za podobna kazniva dejanja in je dalj časa bil pod stresom zaradi groženj sinu.

Tomić je sicer po poročanju STA v sklepni besedi povedal, da je šlo za samoobrambo, da ni imel nikogar namena ubiti in mu je za dogodek žal. Za očitana kazniva dejanja pa se ne počuti krivega. 

S pištolo nameril v napadalce in enega ubil

Spomnimo, v noči na 26. maj 2018 se je okoli 3. ure domov vrnil njegov sin, le nekaj trenutkov kasneje pa naj bi pred hišo zaslišal ropotanje. Skozi okno naj bi zagledal tri moške, ki so imeli ruto čez obraz in so tolkli po njegovem avtomobilu. Želel naj bi jih odgnati, a mu ni uspelo.

Ravno nasprotno. Enemu od napadalcev naj bi celo uspelo stopiti v hiši in mu z nožem v roki zagrozil, da ga bo ubil. To naj bi slišal njegov oče, ki je prišel iz višjega nadstropja. V rokah, neuradno, naj bi imel strelno orožje in iz pištole najprej ustrelil nekaj opozorilnih strelov.

Ker napadalcev to naj ne bi prestrašilo, naj bi pištolo nameril še vanje. Med begom pa naj bi zadel enega od napadalcev, ki mu policisti in reševalci ob njihovem prihodu eni osebi niso mogli več pomagati.

Trije preživeli napadalci so na sodišču priznali kazniva dejanja nasilništva in poškodovanja tuje lastnine, sodnica pa jim je izrekla zaporne kazni. Eden izmed nasilnežev bo v zaporu prebil eno leto in osem mesecev, drugi leto in pet mesecev, tretji pa leto dni

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Ojoj (nepreverjen)

Janko je deloval kot vsak človek ,ki brani svojo družino . Naj mu sodi ljudstvo in ne krivosodje .

uporabnik000 (nepreverjen)

Ja tisti trije so verjetno samo želeli malo se "pogovoriti". Nerazumna odločitec sodišča, nasilnežev po eno leto, očetu ki je brani sina pa 18. Me zanima kako bi ta sodnica od reagirala če bi v njeno hišo takole vdrli z nožem.....

Bojan (nepreverjen)

Sedaj bo ta zavaljeni bedak ki je napadalec se dobil ki odskodnino hotel je pa nasilno vstopiti v privat lastnino.
Naj obiscejo mene garant ne bo odsel in tudi nasli jih ne bodo

stanko iz hajdine (nepreverjen)

če bi bilo po pravici bi moral strelec še zaračunati metek ki ga je ustrelil v bedaka
Kajti municija vendar ni poceni

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Slovenija potrebuje še več takih očetov

Kranjc (nepreverjen)

Poglej to S....o debelo od napadalca!
Jaz bi mu uredil da sploh nebi nicesar vec cutil!!!
Tako se sodi v BANANA DEZELI

Starejše novice