Luka Slavica, ki nastopa pod umetniškim imenom Lipowski, se je v svoji najnovejši parodiji lotila direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka.

Še zmeraj ni povsem jasno, ali si moramo ob vstopu v prav vse zaprte javne prostore nadeti masko, ali ne. Pristojni so sprva dejali, da gre zgolj za priporočilo in ne več obvezno, nato pa je Vlada RS takoj naslednji dan sprejela sklep, da maske ostajajo obvezne. Zadnji nastopi direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Milana Kreka, pa so razburili še opozicijo, ki zaradi njegovih izjav pozivajo k njegovemu odstopu.

Spomnimo, Krek je ob svojem zadnjem nastopu, ko je pojasnjeval dilemo glede mask, dejal da težko razlaga vsako priporočilo posebej in pozval državljane, da si preberejo priporočila NIJZ.

»Navodila so obširna, nisem še vsega prebral. Vsi ukrepi, ki niso bili preklicani, veljajo še naprej,« je prvega junija dejal direktor NIJZ. Krek je sicer bil tudi tisti, ki je pred tem izjavil, da zaščitne maske niso več obvezne in, da nas nihče ne bo kaznoval, če jih ne bomo nosili.

Krekov nastop prvega junija si je zaslužil celo kompilacijo, ki si jo lahko ogledate v priloženem videoposnetku.

Lipowski usmerja na priporočila

Ponesrečeni nastop direktorja NIJZ na novinarski konferenci je postal tarča pomurskega humorista, ki nas je že večkrat nasmejal s svojimi parodijami in skeči.

Slavic, ki nastopa v svojem zdaj že značilnem slogu v dveh vlogah, odgovarja ali je nošenje mask še obvezno in pravi »kot piše v priporočilih«.

V Krekov bran se je sicer postavil zdravstveni minister Tomaž Gantar, ki je dejal, da ima vsak med nami včasih slab dan in naredi kakšno napako. 

Če vas zanima, kako je glede obveznega nošenja mask, si poglejte posnetek v nadaljevanju oziroma kot bi dejal »Krek«: Kot piše v priporočilih!

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Ivan (nepreverjen)

Katastrofa!

Starejše novice