Soboški škof Peter Štumpf je usmeril ostre puščice proti vsem kritikom Katoliške cerkve.

Pred dnevi je murskosoboški škof Peter Štumpf v svojem slogu na Facebooku objavil zapis, s katerim je stopil v bran ministrici za kmetijstvo Aleksandri Pivec. Po njegovem mnenju bi v primeru njenega odstopa, morali odstopiti »vsi, ki jih poznamo iz zgodovine ali pa iz današnjih dni in sedaj krojijo naše življenje«.

Spomnil je, da v skoraj vseh uveljavljenih gostilnah visijo na stenah fotografije in drugi spomini na Tita, bivše in sedanje predsednike pa tudi druge veljake, ki so tam obedovali. 

Pod njegovim zapisom se je vsul plaz kritik določenih posameznikov, ki so cerkvi in njenim predstavnikom očitali požrešnost in pogoltnost, zato se je škof Štumpf zdaj ponovno oglasil, tokrat v še bolj ostrem tonu. 

»Če vzamem zelo minimalno povprečje na eno družino, recimo 1500 evrov stroškov, ki si jih starši birmancev, novokrščencev, botri, novoporočenci in njihovi sorodniki naložijo za obdarovanja, obleke, frizerje, kosila, ponekod ansambel in še mnogo drugih reči, potem vam moram povedati, da vsi prej našteti sektorji, in še mnogi drugi, na ozemlju škofije Murska Sobota samo v enem letu zaslužijo na račun omenjenih bogoslužnih slovesnosti po naših katoliških cerkvah najmanj od 1,5 do 2 milijona evrov. Vendar je realna vsota mnogo, mnogo višja. V Sloveniji torej na račun vseh teh bogoslužnih dejavnosti Katoliške cerkve gostinska podjetja in poleg še trgovine, frizerski saloni in mnogi drugi skupaj letno zaslužijo več 10 milijonov evrov,« je med drugim navedel na družbenem omrežju in ob koncu dodal še: »Ko se boste veselili in gostili na kakšnem krstnem, birmanskem, prvoobhajilnem in podobnem kosilu, čeprav ne hodite v cerkev, oziroma Cerkev sovražite, se takrat le malo spomnite, zakaj in zaradi koga ste takrat tam. Vseeno naj vam tekne.«

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Ivan (nepreverjen)

Če je kdo požrešen, je to cerkev in se naj malo zamisli, ko jemlje denar od starih žensk.

jan (nepreverjen)

Debeli, mastni, pedofilski farji in zločinska Cerkev živijo na vaš račun...Ljudje so prepričani da hodijo v varno hišo.,...

krmača (nepreverjen)

Slovenski škof z javnim zapisom nad vse kritike Katoliške cerkve !
Kaj pa svoboda misli, govora in vere, ta škof se je verjetno šolal v Kumrovcu ??

MIKI MALI (nepreverjen)

Kak je RK cerkev prišla do bogastva ,šume ,gradovi ,samo kraja in kraja.
Našem škofu Štumfu vse tekne ,saj se vidi na njem.
O pedofiliji v fari pa niti besede,zakaj.

gost25 (nepreverjen)

Govedo zblojeno, debelo.

Starejše novice