Foto: Bobo
Po poročanju tujih medijev se je več nemških maturantov, ki so letovali na otoku Pag, okužilo s koronavirusom. Tam bi se naj okužili tudi dve 18-letnici iz Italije.

Nemške zdravstvene oblasti so v okrožju Göppingen, blizu Stuttgarta, odkrili novo žarišče koronavirusa. Okuženi naj bi bili maturanti, ki so se okužili med počitnicami na Hrvaškem in nato v domovino vrnili s simptomi koronavirusa.

Okužbo naj bi potrdili pri desetih maturantih od petnajstih, ki so bili na počitnicah na otoku Pag v organizaciji potovalne agencije specializirane za "party počitinice". Vsi so trenutno v samoizolaciji, 50 oseb, ki so bile z njimi v stikih, pa so ravno tako v karanteni, piše hrvaški portal index.

Po poročanju STA  pa je slovenska epidemiologinja Marta Grgič Vitek na današnji novinarski konferenci povedala, da je bilo v Sloveniji v zadnjem tednu 21 primerov okužb vnesenih iz tujine, več kot polovica iz Hrvaške.

Kot območje, s katerega prihaja več okužb, je omenila Pag. Pri tem je kot težavo izpostavila množične zabave, na katerih ni možno vzdrževati razdalje, pretežno pa so tam turisti.

Pred dnevi so okužbo potrdili tudi pri šestih Avstrijcih, ki so dopustovali na otoku Pag in se domov vrnili 27. julija, so poročali na avstrijski ORF.

Okužba tudi pri italijanskih maturantkah

Navedeni portal ravno tako poroča, da sta se z otoka Pag okuženi vrnili tudi dve 18-letnici iz Italije. Maturantki sta potovali z turistično agencijo iz Brescie, v sklopu njunega dopusta pa so bili načrtovani klubski večeri, festivali in druge razne zabave, med tem, ko sta prenočevali v apartmajih z drugimi rojaki. Skupina se je v domovino vrnila 1. avgusta, omenjeni dekleti pa se nista počutili dobro in imeli povišano telesno temperaturo. Test je pokazal, da sta pozitivni na koronavirus.

Vsi, ki so potovali v njuni skupini, so zdaj v izolaciji, italijanski epidemiologi pa se trudijo poiskati vse osebe, s katerimi sta bile v stiku, piše index.

Otok Pag je sicer priljubljeno letovišče Slovencev in mladih, katere privablja predvsem Novalja, ki se nahaja le nekaj minut stran od razvpite žurerske lokacije v Zrćah. 

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Matilda haha (nepreverjen)

Naj bi kar tam ostali če so jim hrceki tako pri srcu

mislimmmm (nepreverjen)

kdo vam daje te lažne podatke?

Katja (nepreverjen)

Mater..okuzbo potrdili pri 30 od 15 maturantov ki so bili tam..matematika vam gre vidim. Koga sploh vi fopate? Idite se se cepit proti novi gripi, mogoce vam bo malo zbistrilo misli.

Nina (nepreverjen)

Kje si pa ti prebrala 30?? Jst vidim 10 od 15!!!!

In reply to by Katja (nepreverjen)

Sonček (nepreverjen)

Pri 10 od 15 piše 😉

In reply to by Katja (nepreverjen)

Lona (nepreverjen)

Se kar naj hidijo na hrvasko jim je slovenija premala... 😮

Starejše novice