Na Ptuju so na voljo novi urbani vrtički. Mikajo tudi vas?

Na Mestni občini Ptuj so sklenili urediti vrtove na območju občine. Prvi so bili na vrsti vrtovi na lokaciji med Mlinsko cesto in Potjo v toplice, poleg enote Vrtca Ptuj Zvonček.

Gre za 6.121 kvadratnih metrov veliko občinsko parcelo, kjer so vrtičkarji doslej vrtnarili na črno.

Zdaj so na ptujski občini objavili javno zbiranje ponudb za oddajo vrtičkov v zakup. Podrobnejše informacije so dostopne na tej spletni povezavi.

Zakupnini bo treba prišteti še druge stroške

Na Mestni občini Ptuj bodo 42 urbanih vrtičkov ob Mlinski cesti na Ptuju oddali v zakup. Gre za 50 kvadratnih metrov velike vrtičke s souporabo vrtičkarske lope za shranjevanje orodja.

Vrtičke bodo v najem oddali za nedoločen čas.

Zakupnina znaša 0,34 evra na kvadratni meter na leto. Skupaj torej 17 evrov za 50 kvadratnih metrov velik vrtiček letno. Zakupniki bodo letno zakupnino plačevali vnaprej, na podlagi izstavljenega računa občine.

Poleg zakupnine bodo zakupniki upravniku območja, s katerim ima ptujska občina sklenjeno pogodbo, plačevali tudi sorazmerni del obratovalnih stroškov, stroške manjših vzdrževalnih del in stroške upravnika.

Prednost bodo imeli tisti, ki so jim vrtički bližje

Razpis je že odprt in bo potekal vse do oddaje vseh vrtičkov na tem območju. Ponudbe bodo na občini odpirali vsak prvi torek v mesecu, prvo odpiranje ponudb bo 3. novembra letos.

Do zakupa vrtička so upravičeni samo tisti, ki imajo stalno ali začasno prebivališče prijavljeno v Mestni občini Ptuj.

Merili za dodelitev vrtička bosta čas prebivanja v ptujski občini in oddaljenost prebivališča ponudnika od vrtičkarskega območja - prednost bodo imeli tisti, ki stanujejo bližje. V primeru enakega števila doseženih točk bo o zakupniku odločil žreb.

Najvišje uvrščeni ponudnik bo smel prvi izbirati svojega izmed vseh vrtov na območju.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

krmača (nepreverjen)

takšna je cena za letni zakup ?
Pravilno, te "motikaše" delavce /delavke z motilo le oglobiti, le zakaj ne čakajo na podporo !?

Starejše novice