Fotografija je simbolična.
Trgovinska zbornica Slovenije poudarja, da trgovine niso vir širjenja okužb s koronavirusom. Trgovci zato znova pozivajo vlado k takojšnjemu odprtju prodajaln.

Trgovinska zbornica Slovenije poziva vlado k takojšnjemu odprtju trgovin in poudarja, da tudi uradni podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje kažejo, da trgovine niso žarišča okužb. Na zbornici so izvedli ankete, katerih podatki so pokazali na upad okužb v trgovinah. 

Po anketah Trgovinske zbornice Slovenije je odstotek okužb v trgovinah padel iz 1,9 odstotka na 1,4 odstotke. 

Na zbornici opozarjajo, da je potrebno obstoječe ukrepe pretehtati in tako nemudoma omogočiti obratovanje prodajaln. Takega mnenja so predsedniki uprav in generalni direktorji trgovskih družb iz Trgovinske zbornice Slovenije. 

Urgentni sestanek z Janšo

Trgovinska zbornica je tako v imenu predsednikov uprav in direktorjev trgovskih družb danes zahtevala sklic urgentnega sestanka s predsednikom vlade Janezem Janšo in ministrom za gospodarstvo Zdravkom Počivalškom

Sestanek direktorji družb in predsedniki uprav, glede na kritične razmere, pričakujejo nemudoma. 

»Predsedniki uprav in generalni direktorji trgovskih družb se upravičeno sprašujejo, zakaj vlada Republike Slovenije načrtno uničuje trgovino, ki je ključni generator potrošnje in rasti bruto domačega proizvoda v naši državi,« sporočajo iz Trgovinske zbornice in dodajajo, da vlada s takimi ukrepi slabša socialno stanje v Sloveniji, saj je bilo letos le iz trgovinske dejavnosti na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje kar deset tisoč na novo prijavljenih oseb.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Mičan (nepreverjen)

Res je...trgovine niso vir okužb...ker so zaprte.
Za odprte pa se ne ve, ker niso odprte...
Milomater, kaka logika...

Carnal (nepreverjen)

Gostilne niso vir okužb samo barabe so jih zaprle

Starejše novice