Proteste proti ukrepom in vladi v Mariboru je preko ozvočenja vodilo več govornikov, na nekdanje proteste pa so spomnile tudi granitne kocke, postavljene na mizi poleg govornice. Slišalo se je skandiranje »mi smo Maribor«, »maske dol«.

Policisti Policijske uprave Maribor so na včerajšnjem, neprijavljenem shodu, ki je od 16. ure naprej potekal na Trgu svobode v Mariboru, opravljali naloge varovanja življenja in premoženja ljudi, preprečevali kršitve javnega reda in miru, nadzirali pa tudi spoštovanje veljavnih odlokov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. 

Shoda se je udeležilo približno 500 ljudi, ki so se večinoma zadrževali na Trgu svobode v Mariboru. 

Policisti so zbrane večkrat seznanili, da zbiranje in shodi z veljavnim odlokom niso dovoljeni in jih pozvali k upoštevanju priporočil za obvladovanje epidemije in vzdrževanje medsebojne razdalje.

Policisti so med neprijavljenim shodom izvedli več identifikacijskih postopkov, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Obravnavajo več kršitev po zakonu o nalezljivih boleznih, zakonu o varstvu javnega reda in miru, izrečenih pa je bilo tudi več opozoril po zakonu o nalezljivih boleznih in po zakonu o nalogah in pooblastilih policije. Vodijo tudi prekrškovni postopek zoper organizatorje.

Med kršitvijo javnega reda in miru so policisti uporabili tudi prisilna sredstva - telesna sila.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Binč (nepreverjen)

Policisti so opravljali naloge varovanja življenja ljudi.Zelo staromodno deluje ta besednjak.Torej najprej ga zavaruješ da se mu kaj ne zgodi, pol ga pa vržeš na tla in in ga vržeš v marico.To je po Hojsovo. Zelo žalostno,bedno

Mičan (nepreverjen)

Policisti so opravljali le to, kar se od njih pričakuje...zamerim jim nedoslednost.

In reply to by Binč (nepreverjen)

Starejše novice