Slika je simbolična.
Požigalec zabojnikov je priznal krivdo in dejanje obžaloval, dobil je kazen dveh let zapora in obvezno psihiatrično zdravljenje.

Čeprav so trenutno sodne počitnice, ko sodniki obravnavajo le nujne primere, je sodnica okrožnega sodišča v Murski Soboti Natalija Goldinskij Husar opravila predobravnalni narok zoper murskosoboškega požigalca, ki je že od začetka aprila v priporu

Ker sta se stranki, višja državna tožilka Desanka Novak in zagovornica obtoženega, odvetnica Mojca Kosi, dogovorili za sankcijo, je 32-letnik iz Pušče že na predobravnavnem naroku priznal, da je med 20. in 23. marcem letos zakrivil očitani dve kaznivi dejanji požiga in eno kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. 

Spomnimo, da so policisti v teh treh dneh obravnavali kar pet požarov, štirikrat so zagoreli večji zabojniki, enkrat je do požara prišlo v nenaseljeni stanovanjski hiši.

Dejanje je priznal, bil je pod vplivom alkohola in drugih substanc

V zameno za priznanje krivde je tožilka predlagala zaporno kazen v trajanju dveh let in obvezno psihiatrično zdravljenje, kar je sodnica tudi potrdila.

Sicer pa je izvedenec psihiatrične stroke že v preiskovalnem postopku ocenil, da je bil Horvat med izvrševanjem kaznivih dejanj v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, saj je bil pod vplivom alkohola, zaužil pa je tudi tablete. 

»Žal mi je, da sem to naredil. Rad bi čim prej šel na zdravljenje,« je bilo vse, kar je na sodišču izjavil požigalec, ki je mimogrede s svojimi dejanji povzročil za vsaj štirideset tisočakov škode, do pravnomočnosti sodbe in odhoda na prestajanje zaporne kazni in zdravljenja ostaja v soboškem priporu.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

zois (nepreverjen)

Aha Pušča, aha Horvat.

Starejše novice