Foto: Talum
V Talumu so tudi letos počastili tiste, ki so se v zadnjem letu še posebno izkazali na področju inovativnosti.

Kot je v navadi, je Talum tudi letos praznoval Dan inovativnosti. Ta je bil jubilejni, že deseti zapovrstjo. Pri tem so počastili tiste, ki so se na področju inovacije še najbolj izkazali. Skupina Talum je namreč imela za več kot dva milijona evrov gospodarske koristi prav zaradi inovacijskih predlogov svojih zaposlenih. 

V obdobju od 1. septembra 2020 do 31. avgusta letos so zabeležili kar 1262 inovacijskih predlogov, ki jih je podalo 363 različnih sodelavcev. Odkar so začeli so pridobili že kar devet tisoč predlogov izboljšav. 

To so osebe, ki so s svojo inovativnostjo pomagale h napredku

Tudi letos pa so v okviru akcije Upam si! nabrali več inovacijskih predlogov na določeno temo. Med 61 prejetimi predlogi je komisija izbrala pet najboljših. Gre za predloge Identifikacija in digitalizacija sledljivosti kosov za laboratorijske analize do pripadajoče šarže in rezultatov analiz, ideja Andreja Žumra in Dejana Lovrenčiča, Uporaba črtne/QR kode v eskalacijske namene: pravočasna (»just in time«) oskrba delovnih mest in odprava procesnih motenj z digitalnim obveščanjem, ideja Velimirja Kokota, Prvi robot v proizvodnji anod, ideja Emilijana Strgarja, Orodjar redoljub, ideja Sergeja Hribernika in Kristijana Kovačeca ter predlog Talumova mobilna logistična aplikacija, ideja Janeza Vogrinca.

Nagradili so tudi tri nagrajence za množično inovativno dejavnost. Nagradili so tri sodelavce, ki so podali največ predlogov. Najbolj aktivni so bili David Lorber s 56 predlogi, Kristijan Gajser z 41 predlogi in Danijel Pukl s 34 predlogi. 

Talum je v tem časovnem obdobju zabeležil devet tehničnih izboljšav, ki prinašajo skupno 237.673 evrov letnih gospodarskih koristi. 

Nagradili so procesno inovacijo Tehnologija za avtomatsko 2D ravnanje aluminijskih ulitkov večjih dimenzij, ideja Tadeja Dobruna, Matjaža Bukšeka, Mitja Mastena, Marka Planinška, Simona Potočnika, Damjana Kovačiča, Matjaža Rozmana in Dejana Arnuša, ki je prejela bronasto priznanje za inovacije v Podravski regiji za leto 2021 na natečaju Štajerske gospodarske zbornice. 

Nagrajene tehnične izboljšave so še Livna robotska celica 4 strojev KM67 in KM68 – možnost ročnega litja pri okvari ali zaustavitvi robota, ideja Alena Hertiša in Matjaža Škergeta, Menjava žlebov lonca S6 – kolenski del žleba, ideja Borisa Toličiča, Zamenjava izolativnega premaza, ideja Branka Krajnca, Alojza Magdiča in Tomija Eržena, Hitra spojka, ideja Roberta Marčiča in Klavdije Fleišman, Varovala na ušesih vpetja batnice, ideja Sebastjana Korošca, Krožno gospodarjenje s paletami v Skupini Talum, ideja Aleksandra Jagarinca in Harisa Salihagić Hrenka, Izvedba betonskih stebrov na Riedhammerjevi peči, ideja Branka Vogrinca in Sanacija lukenj na mali steni Riedhammerjeve peči, ideja Damirja Vogrinca.

Foto: Talum
Foto: Talum
Foto: Talum

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

mislimmmm (nepreverjen)

zamaskiranci :)

Starejše novice