Slika je simbolična.
V prometni nesreči v Avstriji umrli trije migranti, sedem huje ranjenih.

V bližini avstrijskega mejnega prehoda z Madžarsko pri kraju Kittsee se je danes v jutranjih urah prevrnil kombi s prikolico, potem ko se je voznik poskušal izogniti policijski kontroli.

V nesreči so umrle tri osebe, še sedem pa je bilo huje ranjenih.

Policija je voznika, za katerega se domneva, da je osebe tihotapil, že aretirala.

Voznik se je želel izogniti policijski kontroli

Voznik belega kombija se je želel izogniti policijski kontroli, zato je avtocesto zapustil pri prvem izvozu. Zaradi prevelike hitrosti je v ovinku izgubil nadzor nad vozilom, kombi pa se je nato prevrnil, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V nesreči sta umrla dva moška in ena ženska, še sedem oseb pa je bilo huje ranjenih.

V vozilu je bilo skupno 20 migrantov, je povedal tiskovni predstavnik policije Helmut Marban in dodal, da so voznika že aretirali in ga trenutno zaslišujejo. Po njegovih besedah gre najverjetneje za ruskega državljana.

»Današnja tragična smrt treh ljudi ponovno kaže na brutalnost in brezobzirnost tihotapske mafije,« je v izjavi dejal notranji minister Gerhard Karner.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Stanko (nepreverjen)

Lepo mirno z veljavnimi dokumenti naj pridejo na mejni prehod in uradnike tam zaprosijo za azil ali zaščito. Uradne osebe bodo že poskrbele da bo vse po pravilih. Nihče jih ne bo ubijal in pretepal, razen če bodo nasilni!
Tako pa...to ni brutalnost mafije, sami do sebe so brutalni in nič še mi ne smilijo.
Novinarji naj malo manj z usmiljenjem poročajo!. Svtistimi ki jih tihotapijo vred so vsi kriminalci, ker kršijo državno in evropsko zakonodajo o prestopanju državnih meja!

Voziju jih mafijci (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=kds5ZfmwPPA

In reply to by Stanko (nepreverjen)

Starejše novice