Foto: Bobo
V predsedniško tekmo se tri dni pred uradnim začetkom kampanje podaja tudi Ladislav Troha, ki meni, da je skrajni čas, da se v Sloveniji zgodijo korenite spremembe.

Ladislav Troha bo za kandidaturo zbiral podpise volivcev, kljub kratkemu roku pričakuje, da jih bo zbral brez težav. K sodelovanju pa vabi vse, tudi zdajšnje oblastnike, je dejal.

Troha meni, da se morajo v Sloveniji zgoditi korenite, pozitivne, trajnostne družbene in politične spremembe, ki se niso zgodile po letu 1990.

»Stara oblastniška struktura se je preoblekla v barve demokrature in v bistvu vse poteka tako, kot je do tedaj, samo na skrivaj,« je dejal.

Podpirajo ga Osveščeni prebivalci Slovenije, katerih program je prevzel. Ta ima ključnih pet točk, ki jih je po mnenju Trohe treba uresničiti. »Najprej stopiti skupaj, usposobiti organe pregona, da najprej naredijo svoje delo, da vse odgovorne, še posebej za zadnji dve leti, spravijo pred obličje pravične pravne države,« je dejal.

Predviden sprejem nove ustave

Program predvideva sprejem nove družbene pogodbe oziroma ustave.

»V katero bo vgrajena prvinska karantanska vladavina ljudstva, sloneča na treh stebrih iniciativa, referendum in odpoklic, to pomeni nov družbeni red,« je dejal Troha.

Druge točke so še ureditev kadrovskih problemov, vzpostavitev pravične pravne države, razcvet slovenskega gospodarstva ter duhovni in etični preporod slovenskega naroda. Samo na račun korupcije bi lahko vsak državljan prejemal 200 evrov univerzalnega temeljnega dohodka, meni Troha.

S kandidati ni našel skupnega jezika

Troha je dejal, da so se trudili, da bi našli nekoga, ki bi zastopal vse našteto. »Pogovarjali smo se z Nino Krajnik, nekaj malega z Ivanom Bolfenkom, ampak nismo našli skupnega jezika,« je dejal. Zato za podporo prosi tiste, »ki vedo, da si od množice kandidatov na letošnjih volitvah ni veliko obetati«.

Njegov namen pa je, da bi lahko svoje ideje predstavil in nanje opozoril na soočenjih kandidatov za predsednika republike. K sodelovanju pa vabi vse, »z zdajšnjimi oblastniki vred«, da se ozavestijo in nehajo služiti »conski globalistični elitii« in naj se končno zavejo, da so v službi ljudstva.

»Samo za slovensko ljudstvo je treba delati z vsem srcem, ker ti mora biti to čast in kar se mene tiče nikoli nisem šel stran iz te smeri, vedno sem častno in pošteno delal za skupno dobro, zato sem leta 1998 odšel iz Slovenske vojske kot žvižgač,« je dejal. Vodja njegovega štaba bo Janez Trstenjak.

Od volitev predsednika republike nas sicer loči še dober mesec dni. Predsedniški kandidati v teh dneh že vlagajo kandidature, to lahko sicer storijo še do 28. septembra. Uradna volilna kampanja bo stekla v četrtek, trajala pa bo do 21. oktobra do polnoči, ko bo nastopil tudi volilni molk.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Frank (nepreverjen)

Vsah bi bil predsednik drzave, samo da mu ne bo treba delat in bo cuzar denar iz proracuna. Slovenci smo pac narod hlapcev ze i Cankarjevih casov. Potrebujemo nekoga ki nas privika, zavaja, nam pobira denar in navidezno ustvarja krizo ki je ni. Golob samo povejte, ce sedaj ko se je elektrika podrazila placujete za vodo ki tece cez jez, kaj se podrazilo v nuklearki? Nic, samo blefirate ker ste nesposobni resevati probleme. Pojdite nekam

Druga plat (nepreverjen)

Preberite Dosje Troha na spletni strani Gibanja OPS, da boste spoznali človeka in potem komentirajte!

In reply to by Frank (nepreverjen)

ffra-ffra (nepreverjen)

»Najprej stopiti skupaj, usposobiti organe pregona« ?? Ne ga srat !

Druga plat (nepreverjen)

Če nečesa ne razumete ne rabite pljuvat na pamet, ampak se je dobro najprej poučiti kako in s katerimi koraki namerava g.Troha to narediti...Na spletni strani Gibanja OPS je vse razloženo!

In reply to by ffra-ffra (nepreverjen)

Druga plat (nepreverjen)

Preberite Dosje Troha na spletni strani gibanjeops .si
Nekateri boste presenečeni!

Druga plat (nepreverjen)

Celotno tiskovno konferenco, ki jo je RTV posnela, ampak ni upala objaviti zaradi pomembnih informacij in razkritih dokumentov o kazenskem deliktu, ki ga je zakrivila vlada RS si lahko pogledate na spletni strani Gibanja OPS.

Salomon (nepreverjen)

Končno predsedniški kandidat , ki ni na povodcu mafije, ki si upa udariti z roko po mizi in narediti tisto kar je prav, nekdo s srčno kulturo, pametjo in odločnostjo delati DOBRO in ZA narod, ne pa proti narodu

Starejše novice