Foto: Žan Osim
Podelili so nagrade športnikom lanskega leta v sklopu prireditve, ki poteka že šestdesetič.

V Dominikanskem samostanu Ptuj je pod okriljem Mestne občine Ptuj, Zavoda za šport Ptuj in Športne zveze Mestne občine Ptuj potekala že šestedesta prireditev Športnik leta – prva se je odvila že leta 1957. Ponovno smo se poklonili najuspešnejšim in najperspektivnejšim športnikom, ki so v ptujski občini zaznamovali leto 2022.

Za glasbeno spremljavo je poskrbel šolski band Gimnazije Ptuj, za spektakularno popestritev s edinstvenimi plesnimi točkami pa Maša Ferme.

Veselje in ponos ob dogodku je najprej izrazila županja Nuška Gajšek: »Na vas smo vsi zelo ponosni in iskreno hvaležni za vsak nasmeh in za vsako priložnost, da nazdravimo in se podružimo. V prihodnjem letu vam želim obilo takih trenutkov, ki bodo osrečevali tudi nas in vam vsem iskreno čestitam. Ne samo tistim, ki boste prejeli nagrade, temveč vsem, ki vztrajate in se nenehno dokazujete.«

Predsednik Športne zveze Mestne občine Ptuj Franjo Rozman je zbrane nagovoril z naslednjimi besedami: »To, da se v Sloveniji s športom v različnih oblikah ukvarja več kot 1.200.000 ljudi, dokazuje, da je šport univerzalni jezik, ki združuje ljudi ne glede na njihovo socialno pripadnost. Športno obnašanje naj bo imperativ naše družbe. Bodimo vztrajni, potrudimo se, da bo naš način življenja zdrav. Hvala vsem, ki s svojim početjem v športu pripomorete k pozitivni življenjski naravnanosti. Vsem iskreno čestitam in želim odlične rezultate tudi v letu 2023.«

Foto: Žan Osim

Najuspešnejša srednja šola je postala Gimnazija Ptuj.

Prvaki državnih prvenstev individualne panoge leta 2022 so postali Patrik Šulek, Gašper Valentin Mlakar, Anej Čurin Prapotnik, Aleš Golob, Filip Jeff Planinšek, Žiga Kovačič, Teja Marot, Lara Vuzem Vajda in Tilen Repina.

Kot najperspektivnejša športnika sta se izkazala Taja Pučko in Andraž Rajher. Najzaslužnejši športni delavci leta 2022 so postali Matjaž Franjo Murko, Zvonko Hajduk, Janko Veršič, Edvard Štegar, Izudin Kanlič, Anton Kokol, Andrej Petrovič, Majda Volgemut in Andrej Orovič.

Najuspešnejši trener je postal Zlatko Kostanjevec iz Strelskega kluba Ptuj.

Najuspešnejši športnik na področju športa invalidov je postal Žiga Bedenik iz Rokometnega kluba Drava Ptuj. Nagrado za posebne dosežke leta je prejela Minea Kolenko.

Foto: Žan Osim

Za okrogle obletnice so nagrade prejeli tudi klubi in društva: Športno društvo Rogoznica za 60 let delovanja, Športno društvo Grajena za 50 let delovanja in Golf klub Ptuj, ki slavi 30 let delovanja.

Najuspešnejša ženska ekipa leta 2022 je ekipa Ženskega rokometnega kluba Ptuj, najuspešnejša moška pa ekipa Strelskega kluba Ptuj.

Posebno priznanje za življenjsko delo na področju športa leta 2022 je prejel Oton Velunšek, ki se je primarno ukvarjal z letalskim modelarstvom in je postavil kar deset državnih rekordov. Ob prejetju nagrade se je še posebej zahvalil Aeroklubu Ptuj. Poudarja, da mu je klub vedno stal ob strani in mu omogočil, da je izpilil svoje znanje in ga pokazal tudi drugim. 

Tretja najboljša športnica leta ptujske občine je Veronika Domjan, drugo mesto je zasedla Nina Potočnik, športnica leta pa je postala Tamara Zidanšek.

Slednja se je vsem zahvalila in poudarila, da bo Ptuj vedno imel posebno mesto v njenem srcu, čeprav zdaj živi na obali. »Ko pomislim na svoje začetke, pomislim na Ptuj,« je povedala.

Tretji najboljši športnik leta Mestne občine Ptuj je postal Sašo Stojak, na drugem mestu pa je Uroš Krajnc. Športnik leta 2022 Mestne občine Ptuj je postal Kristjan Čeh, ki se je zahvalil za že četrti osvojeni naslov in dejal, da se bo potrudil, da bo vsaj tako uspešna tudi letošnja sezona. 

Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Pohorčan (nepreverjen)

Kaj pa boksarček Zajček je doba mrkvo - korenček????

Starejše novice