Slika je simbolična (foto: Bobo).
Zvlekel naj bi jo v njeno hišo in jo tam posilil.

Konec maja naj bi na območju Cerknice mladoletni migrant spolno zlorabil 78-letno domačinko. Policija je potrdila, da je dejanja osumljenega Palestinca že prijela in mu odvzela prostost. Zaenkrat ostaja v priporu.

17-letnik je prosilec za mednarodno zaščito, policisti pa so ga po posilstvu prijeli v neposredni bližini.

Prve so o tem sicer poročale Slovenske novice, ki so neuradno izvedele, da je Palestinec v Cerknico iz azilnega doma med izhodom prišel z vlakom. Nato naj bi odprl ograjo hiše, kjer živi 78-letnica, in zahteval denar, nato pa naj bi jo zvlekel v notranjost hiše in jo tam posilil.

Pozneje naj bi vdrl še v stanovanje druge starejše ženske, ki pa ga je pregnala.

Iz Inštituta 8. marec so sporočili, da žrtvi verjamejo in dejanje ostro obsojajo. So pa opozorili, da se dejanje ene osebe lahko izkorišča za širjenje nestrpnosti in diskriminacijo ljudi, ki prosijo za mednarodno zaščito.

»Osebne okoliščine (nacionalnost, religija, pravni status) niso dejstva za pojasnjevanje nasilja storilcev, saj s tem reproduciramo družbene stereotipe in stereotipe o nasilju,« so poudarili.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Elvira (nepreverjen)

Takoj izgnati iz države!

Runkl (nepreverjen)

Gamad pohotna misli, da lahko počenja karkoli, ko pridejo iz svojih šeriatskih jazbin. Takoj nagnat tja od koder je prišel.

FEBO (nepreverjen)

Jajca mu namočiti za ene dve uri v solno kislino...

FEBO (nepreverjen)

...za začetek!

In reply to by FEBO (nepreverjen)

Starejše novice