Foto: POP TV
Na POP TV kmalu prihaja 10. sezona MasterChef Slovenija. Za glavno nagrado, ki znaša 50.000 evrov, se bo letos pomerilo 15 tekmovalcev, med njimi tudi dve Štajerki.

Oddaja MasterChef Slovenija je kuharsko tekmovanje, ki je narejeno po britanski licenci MasterChef. 

V tekmovanju se pomerijo ljubiteljski kuharji, ki se v vsaki oddaji preizkusijo v enem od kuharskih izzivov. Njihovi krožniki nastajajo pod budnim očesom priznanih slovenskih šefov, ki tudi ocenijo jedi in domov pošljejo tekmovalca z najslabšim krožnikom. 

Med tekmovalci lahko letos tudi dve Štajerki, Julija Bukvič iz Maribora in Klara Šmigoc iz Rogoze.

Julija Bukvič se med kuhanjem prilagaja sestavinam 

28-letna Juliji, ki trenutno dela kot socialna delavka, se sodelovanje v oddaji zdi zanimiva pustolovščina.  

Pričakuje, da bo spoznala en kup super ljudi, da bo dobila veliko novega kulinaričnega znanja ter uživala v dobri hrani, je med drugim POP TV zapisal v njenem opisu. 

Gledalcem sporoča, da če se kdaj v kuhinji ne bo najbolje znašla, to še ne pomeni, da ne zna kuhati, saj je kuhanje pred kamerami, sodniki in sotekmovalci gotovo neprimerljivo težje kot kuhanje doma. 

Foto: POP TV

Med kuhanjem se prilagaja sestavinam, ki so v hladilniku, saj se drži načela, da se hrana ne meče v smeti.  

Njen zaščitni znak je klobuk, njena sanjska destinacija pa Japonska. Tam bi se predajala kulinariki in deskala na njihovih odličnih smučiščih.  

Verjame, da je treba kuhati z ljubeznijo, jesti z užitkom in si vzeti čas za dobre obroke.

Klara Šmigoc bi na festivalih po Sloveniji razvajala brbončice obiskovalcev 

21-letna Klara je organizatorka poslovanja v gostinstvu in turizmu, rada ustvarja slaščice in širni Sloveniji želi predstaviti svojo strast, hkrati pa se želi v MasterChefu Slovenija še veliko naučiti.  

Je perfekcionistka, ki jedi preizkuša tako dolgo, dokler ji ne uspejo. 

Po koncu šova se vidi v dobri slaščičarni ali restavraciji, kjer bo pridobila še več dodatnega znanja. Pa na festivalih po Sloveniji, kjer bi razvajala brbončice obiskovalcev. 

Foto: POP TV

Čim prej pa želi odpreti svojo slaščičarno z monoporcijskimi torticami. Njena idealna pustolovščina je z avtodomom, s katerim bi prepotovala ves svet.  

Med samim potovanjem bi se udeleževala raznih kuharskih tečajev in okušala lokalno hrano vsake države.  

V vsaki državi bi skuhala nekaj slovenskega in tradicionalnega, da bi lahko videli, kako bogato kulinariko ima Slovenija.

Komentarji (1)

Xoxo (ni preverjeno)

Ma kdo še gleda ta zrežiran Show.!!!!

Starejše novice