Vir: TikTok
Policista, ki sta na kraj dogajanja prišla prva, sta v množici prepoznala tudi mladoletne osebe.

Kot smo poročali, so se v soboto zvečer v garažni hiši nakupovalnega središča Supernova Rudnik zbrala množica mladih, ki se je predajala objestni vožnji, s tem pa ovirala uporabo garažne hiše.

Eden od udeležencev se je zaradi prekomerne hitrosti zaletel v jeklene konjičke in nato še betonski steber. Nastala je le materialna škoda.

Tja je bilo poslanih več policijskih patrulj, ki so ugotovile več cestnoprometnih kršitev. Pri tem pa je najbolj bodlo v oko, kako je množica ovirala policijsko patruljo.

A na začetku je bilo tam le eno policijsko vozilo.

»Na enem izmed posnetkov se mlad moški postavi pred policijsko vozilo in se kljub opozorilnim lučem in sirenam ne želi umakniti. Nato sezuje čevelj in ga nato še vedno pred policijskim avtomobilom nazaj obuje. Policijsko vozilo se vzvratno odpelje stran od množice ljudi.«

Brez sile

Kot so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave, sta policista v množici, ki je obstopila njuno vozilo, prepoznala tudi mladoletnike, zato sta se taktično umaknila s kraja dogajanja, dokler ni tja prišlo več patrulj.

Policisti so se pri zagotavljanju javnega reda in miru ter varovanja ljudi in premoženja niso poslužili telesne sile, je še pojasnil Primož Kadunc, vodja oddelka za cestni promet na Sektorju uniformirane policije, Policijske uprave Ljubljana.

In dodal: »Ali bi bilo primerno, da izstopita iz vozila, potegneta pendreke in začela preganjati množico?« Po njegovem mnenju, ne.

Policisti so na koncu izdali pet opozoril, 15 plačilnih nalogov, 36 preizkusov alkotestov in obravnavali eno prometno nesrečo. Vsi alkotesti so bili negativni. 

Po policijski oceni se je dogodka udeležilo 300 ljudi. Kdo ga je organiziral, še preverjajo.

Od filma dalje

Tovrstna zbiranja običajno niso prijavljena; policisti se z njimi, odkar je luč sveta ugledal film Hitri in drzni. V soboto so bili v nevarnosti obiskovalci trgovskega centra, prav tako pa niso mogli zapustiti garažne hiše.

Kadunc je udeležence pozval, naj se tega ne grejo in da naj si priskrbijo organizatorja, ki jim bo našel primerno mesto in poskrbel za njihovo varnost. Pozval pa je tudi starše mladoletnikov, naj se z njimi pogovorijo o njihovem ravnanju.

Sledil je še poziv lastnikom garažnih hiš, naj poskušajo v njih zagotoviti varnost in da so v času, ko ne delujejo, garažne hiše zaprte s fizičnimi ovirami.

Kot smo uspeli izvedeti na kraju novinarske konference, videoposnetki dogajanja policistom koristijo, če prikazujejo vse elemente prekrška. Mora pa obstajati prijava, kakor tudi oškodovanec.

Komentarji (2)

Sergej 22 (ni preverjeno)

Ziher pravi ponos staršem
Pogresam policijo 30 - 40 let.nazaj

KONAN (ni preverjeno)

Dobro, da sta palicaja ostala zaklenjena v škodi. Ako bi prišla vun bi jih garant anštendig zdignila...

Starejše novice