Čeprav smo na motorju veliko bolj agilni, svobodni in lažje pridemo do želenega cilja, nas pa do tega ne ločijo le morebitne napake drugih voznikov, ampak nam pot lahko prekrižajo napake nas samih.

Danes se je pod okriljem Združenja šoferjev in avtomehanikov Ptuj, na poligonu varne vožnje, izvedla predstavitev varne vožnje z motorjem, kateri je sledil še praktični prikaz policistov motoristov in motorista nujne medicinske pomoči. 

Za njimi pa so se preizkusili tudi motoristi, ki so se dogodka udeležili in prejeli vrsto koristnih nasvetov od policistov, ki so jih spremljali med nalogami na poligonu.

»Lani so v 50 odstotkih prometnih nesreč z vpletenostjo motoristov, nesrečo povzročili prav motoristi sami, medtem ko je v 70 odstotkih nesreč v katerih so bili udeleženi mopedisti, bila krivda mopedistov. Smrtno poškodovan ni bil noben motorist ali mopedist.

28 odstotkov motoristov povzročiteljev nesreč je vozilo pod vplivom alkohola,« opozarjajo na Policijski postaji Ptuj.

Varnost na prvem mestu

Prometni predpisi so postavljeni z razlogom, prav tako je varnost ostalih pomembna enako, kot je pomembna naša osebna varnost. Pomembno je biti pripravljen tudi na najbolj neverjetne dogodke.

Vožnja z motorjem je lahko izjemno zabavna in osvobajajoča izkušnja, vendar je pomembno, da varnost vedno postavimo na prvo mesto. Kaj pa to pomeni?

  • »Nosite zaščitno opremo: Preden se usedete na motor, poskrbite, da imate na sebi ustrezno zaščitno opremo. To vključuje čelado, rokavice, ščitnike, jakno in hlače, ter ustrezno obutev. Zaščitna oprema bo pomagala zmanjšati tveganje za poškodbe v primeru nesreče.
  • Bodite pozorni na svojo vidljivost: Zagotovite, da ste dobro vidni drugim udeležencem v prometu. Nosite svetla oblačila ali odsevne trakove, še posebej v slabih vremenskih razmerah ali ponoči. Prav tako redno preverjajte delovanje luči na svojem motorju.
  • Spremljajte prometne razmere: Bodite pozorni na prometne razmere okoli sebe in prilagodite svojo vožnjo glede na njih. Spremljajte hitrost, ohranjajte varnostno razdaljo in upoštevajte prometne predpise. Bodite še posebej previdni pri križiščih in pri prehitevanju drugih vozil.
  • Redno vzdržujte svoj motor, saj je redno vzdrževanje ključnega pomena, da vzrok prometne nesreče ni zaradi mehanske okvare,« pojasnjuje avtomobilski novinar Tomas Golob.
     

Nasvet reševalca

»V primeru, ko motoristi naletite na prometno nesrečo, se vedno pojavi dvom, kdaj sneti čelado ponesrečencu, ali če sploh da ali ne. Naš nasvet je, najprej odprite vizir in preverite, če ponesrečeni odgovarja na vprašanja. 

V kolikor odgovarja pomeni, da ima prosto dihalno pot in čelada lahko ostane na glavi, v kolikor ni odziven, se ne pogovarja, ali je nezavesten, je potrebno čelado sneti, da sprostimo dihalno pot, če bo potrebno oživljanje. 

Dejstvo, je da kljub temu, da imamo najsodobnejše motorje, odlične helikopterje in reševalna vozila, je tisti, ki prvi naleti na ponesrečenca, lahko rešitelj življenja. Tistih 10-15 minut do prihoda reševalcev, je že ključnega pomena, če bo oseba preživela ali ne,« svetuje reševalec motorist nujne medicinske pomoči Maribor, Boštjan Polenčič.

Komentarji (1)

VŰHJAK (ni preverjeno)

Ne vem, zakaj si palicaji lastijo ekskluzivo, da so na cesti najboljši motoristi, ker niso. Res pa je, da imajo najboljše motorje. Tudi jaz bi imel takega BMW-ja, a je zame in za večino nas mnogo predrag. Oni pa si jih lahko privoščijo, saj jih plačamo mi.
Palicaj Kapun, ki občasno komentira nesreče in vzroke za njih, pojma nima ali pa se spreneveda za javnost. Kot izkušen motorist lahko povem, da je glavni vzrok za tragične konce motoristov izsiljevanje prednosti in brezbrižnost avtomobilistov. Njim ob trku z motoristom itak nima kaj biti, motorist pa se naj rešuje, kakor se ve in zna. Če mu ne uspe bo pač umrl. Če umre pa je praviloma tudi kriv, ker se braniti več ne more. Pa še svojci potem ne morejo nikogar tožiti. Ne rečem, nekateri motoristi so nagnjeni k divjanju, a teh je relativno malo, in vsak dan jih je manj. Ako se taki razbije, ko je na cesti sam, pa si je najbrž tudi sam kriv.
NAGRADNO VPRAŠANJE: Kako prepoznamo, kateri je dober motorist?
ODGOVOR: Star je, podobno kot dober električar.

Starejše novice