Po odzivu ravnatelja Mitja Vidoviča na različne anonimne trditve o nepravilnostih pri vodenju Osnovne šole Hajdina, so se zdaj odzvali tudi zaposleni na hajdinski šoli in v vrtcu.

V ponedeljek smo na Ptujinfo objavili odziv ravnatelja Osnovne šole Hajdina Mitje Vidoviča na anonimna pisma, ki so prispela na naše uredništvo in tudi na druga uredništva ter na različne institucije. 

Zdaj so se oglasili tudi zaposleni na Osnovni šoli Hajdina in v vrtcu Hajdina. Kaj sporočajo?

Odločitve ravnatelja dvigujejo prah

Anonimna pisma so namigovala na nepravilnosti pri vodenju hajdinske osnovne šole, izpostavljen pa je bil zadnji primer, ko so učenci devetih razredov ostali brez dvodnevne ekskurzije zaradi ravnateljeve odločitve, da ne bo spremljevalec.

Ravnateljeve odločitve tako že nekaj časa dvigujejo prah med starši hajdinskih osnovnošolcev, zadeve pa zdaj pojasnjujejo tudi zaposleni.

Zaposleni so ravnatelja podprli

V izjavi, ki so jo objavili na spletni strani Osnovne šole Hajdina, so včeraj zapisali:

»Zaposleni Osnovne šole in vrtca Hajdina dajemo skupno izjavo, s katero odločno zavračamo in obsojamo vsa zlonamerna in lažna podtikanja, ki so se o šoli, ravnatelju ali sodelavcih pojavila v anonimkah in člankih, na podlagi anonimk.

Stojimo za svojim strokovnim delom, podpiramo ravnatelja pri uresničevanju naše skupne vizije, razvojnega načrta, predvsem pa pri prizadevanjih za varno in spodbudno učno okolje naših otrok. Zaupamo v vse strokovne in državne institucije, ki spremljajo naše delo. V zadnjem času je naše delo preverilo več pristojnih nadzornih institucij, ki niso ugotovile nepravilnosti pri organizaciji in opravljanju našega dela.

Ostro zanikamo, da prihaja med nami do kakršnegakoli mobinga. V zavodu se vsakodnevno trudimo za dobro delovno vzdušje, dobro učno klimo in dobre pogoje dela. Verjamemo, da nas pri tem podpirata tudi naše okolje in večina staršev. Nenazadnje, to kažejo tudi naši rezultati.

Obsojamo dejanja, nekonstruktivni in škodljiv način delovanja posameznih staršev, ki v javnosti širijo laži in s tem mečejo slabo luč na delovanje zavoda.

Želimo si, da se neha izkrivljati resnica in da lahko v miru opravljamo svoje delo, ki ga izvajamo strokovno in vedno v dobrobit otrok.«

Komentarji (12)

Okolica (ni preverjeno)

Se ve kdo ga podpira,vsi tisti zaposleni ki so zraven

Gost123 (ni preverjeno)

Tako je. Učiteljice, ki jih je pripeljal iz šole, kjer je bil zaposlen prej. Navadna kmečka logika ti razjasni zakaj.

In reply to by Okolica (ni preverjeno)

tomos (ni preverjeno)

Škoda, da ni izjava podpisana, da bi vedeli, ali jo res potrjujejo vsi zaposleni. Pravite torej, da do zmerjanja otrok in staršev ne prihaja?

Nečakaj (ni preverjeno)

Podpirajo ga najbrž tisti, ki so na vročih posnetkih... Pa jih ravnatelj drži za...

Anja k. (ni preverjeno)

Edini pravilno, da ga podpira žena in večina kolektiva.

In reply to by Nečakaj (ni preverjeno)

Enja I. (ni preverjeno)

Kje pa so ti posnetki....razen z ženo in bivšo ženo...."vsi" vedo za njih, videl pa jih ni nihče....vsi so samo slišali, da obstajajo. Če bi obstajali, sem prepričana, da bi jih nekateri z velikim veseljem podelili.

In reply to by Nečakaj (ni preverjeno)

Okolica (ni preverjeno)

Smo jih vidli

In reply to by Enja I. (ni preverjeno)

Toboja (ni preverjeno)

Vidotič v akciji...

žvajz (ni preverjeno)

Glede na videno bolj Vidotiček...

In reply to by Toboja (ni preverjeno)

Triglav12456 (ni preverjeno)

Lepa izjava za javnost. Dobro bi bilo vedeti, kdo vse je glasoval(strokovni delavci ali vsi delavci), kakšen je izid glasovanja, je bilo glasovanje tajno ali javno, kakšni so kriteriji po katerih je šerif odločil, da podpora je itd...
Aja, ravnatelji imajo v pogodbi o zaposlitvi člen, ki predvideva, da je ravnatelj lahko oseba, ki je moralno in etično nesporna. In kot taka vzor otrokom. To pa g. Mitja NI VEČ

Sergej 22 (ni preverjeno)

Mislim da se v šolah preveč ukvarjajo učitelji in ravnatelji o LGTB,PALESTINI,OSEBNE TEŽAVE in podobnih stvareh učenje pa je samo še postranka briga ,zato se vse ruši!

Gigigu (ni preverjeno)

Če ne zmore brez sexa in osvajanj zdržati 8 ur, je to bolezen.

Starejše novice