Termin

Ali ste se pri svojem delu že srečali z občinskim proračunom? Vas zanima, kje se skriva razpisni denar, kaj predstavljajo določeni konti? Se vam zdi proračun le kup papirja, ki ga ne razumete? Vas zanima kaj več kot le razpisni denar za delovanje vašega društva?

Občinski proračun ni le zbirka prihodkov in odhodkov, temveč je tudi kratkoročna zaveza, pa tudi načrt občine za izvajanje politik, strategij in razvojnih načrtov. Na tokratni delavnici vam bomo najprej predstavili osnovno zakonodajo s področja lokalne samouprave, nadaljevali bomo z vlogo občine v življenju (in financiranju) nevladnih organizacij, osrednji del delavnice pa je namenjen spoznavanju proračuna občine, predvsem z namenom opismenjevanja nevladnikov pri branju in razumevanju le-tega. Zadnji del delavnice je namenjen spoznavanju poti, ki jih lahko uporabite za vključevanje vaših pobud v proračun.

Izvajalec:
Delavnico bo vodil Samo Vesel, strokovni sodelavec BOREO -Regijskega stičišča nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije in programski vodja Mladinskega centra Postojna. Je dolgoletni občinski svetnik v občini Postojna, ter soavtor priročnika Financiranje nevladnih organizacij na lokalni ravni.

>>Zaradi lažje organizacije so zaželene predhodne prijave
do ponedeljka, 11.2.2019 na [email protected]

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/1650865825014931/

Prisrčno vabljeni!

*Dogodek organiziramo v okviru programa Regionalnih stičišč nevladnih organizacij, ki ga sofinancirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za javno upravo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?