Termin
Prizorišče

Bliža se tradicionalno praznovanje martinovanja na Ptuju in imenovanje 8. ptujske vinske kraljice.
Na Ptuju bo v ponedeljek, 11. novembra, tradicionalno praznovanje martinovanja na Ptuju in imenovanje 8. ptujske vinske kraljice.

Sprejem članov Federation of European Carnival Cities (FECC) Slovenije, vinskih kraljic, vitezov vina slovenskega in evropskega reda ter princev karnevala bo v poročni dvorani Mestne hiše, ob 10. uri, slavnostna otvoritev martinovanja in imenovanje 8. ptujske vinske kraljice pa na Mestnem trgu, ob 11. uri.
Predmartinovo dogajanje se bo pričelo že ta teden

V petek, 8. novembra, bo ob 10. uri Martinova tržnica z vinarji in kulinarično ponudbo, ob 19. uri pa bodo organizirane Vinske degustacije v rovu pod gradom.

Program bo pester tudi v soboto, 9. november. Ob 10. uri bo organizirana Martinova tržnica z lokalnimi vinarji in domačo kulinarično ponudbo, ob 11. uri bo obiskovalce zabavala Skupina Stari Prijatelji iz Kicarja, med 15. in 16. uro bo organizirane otroška animacija, ob 17. uri bo obiskovalce zabaval Ansambel Petovia kvintet, ob 21. uri pa Ansambel Okrogli Muzikanti.

V nedeljo, 10. november, bo ob 12. uri ponovno Martinova tržnica z lokalnimi vinarji in domačo kulinarično ponudbo, med 14.30 in 16.00 pa bo organizirano vinsko potepanje po mestu.

V ponedeljek, 11. novembra pa bodo obiskovalci uživali v Martinovem jagodnem izboru
Med 11. in 18. uro bo v Fürstovi hiši vabila ponudba Martinove kulinarike s hišnim vinarjem in tradicionalni Fürstov sejem lokalnih oziroma domačih unikatnih izdelkov in pridelkov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?