Termin

V vsakoletnem ciklu Na poti k sebi v ptujski knjižnici ponujamo niz psiholoških predavanj, s katerimi želimo ponuditi različne vsebine za različne življenjske situacije in z različnimi pristopi.
Letošnja predavanja pripravljamo v sodelovanju z Inštitutom za socialno psihiatrijo in psihotravmatologijo (ISPP). Rdeča nit vseh predavanj je psihična travma; posledica nasilnih dogodkov, ki spremlja človeštvo že od nekdaj.
1. cikel predavanj- PSIHIČNA TRAVMA
Na uvodnem predavanju bomo poslušali o psihični travmi kot doživetem pojavu v otroštvu in odraslosti.
Iskali bomo odgovore na naslednja vprašanja:
Kaj sploh je psihična travma? Kaj je zgodnja psihična travma in kakšne posledica pušča na nas? Kakšne povezave obstajajo med zgodnjo psihično travmo in funkcioniranjem v odraslosti? Kakšna je povezava med travmo in depresijo, psihosomatskimi boleznimi, nespečnostjo? Kako lahko travmo zdravimo? Katere so sodobne metode zdravljenja travme?

Predava:
Uʀšᴋᴀ Kʀɪᴢ̌ᴍᴀɴ, psihoanalitična psihoterapevtka, Brainspotting terapevtka in specializantka psihoterapije za otroke in mladostnike.
Šᴛᴇᴠɪʟᴏ ᴏʙɪsᴋᴏᴠᴀʟᴄᴇᴠ ᴊᴇ ᴏᴍᴇᴊᴇɴᴏ. Nᴀ ᴠsᴀᴋᴏ ᴘᴏsᴀᴍᴇᴢɴᴏ ᴘʀᴇᴅᴀᴠᴀɴᴊᴇ sᴏ 𝗡𝗨𝗝𝗡𝗘 ᴘʀᴇᴅʜᴏᴅɴᴇ ᴘʀɪᴊᴀᴠᴇ ɴᴀ sᴘʟᴇᴛɴɪ sᴛʀᴀɴɪ ᴋɴᴊɪᴢ̌ɴɪᴄᴇ. ➡️ https://www.knjiznica-ptuj.si/.../na-poti-k-sebi-niz.../
Pʀᴇᴅᴀᴠᴀɴᴊᴀ ʙᴏ ᴍᴏɢᴏᴄ̌ᴇ sᴘʀᴇᴍʟᴊᴀᴛɪ ᴛᴜᴅɪ ᴠ ᴢ̌ɪᴠᴏ ɴᴀ YᴏᴜTᴜʙᴇ ᴋᴀɴᴀʟᴜ ᴋɴᴊɪᴢ̌ɴɪᴄᴇ.
Dᴏɢᴏᴅᴇᴋ ʙᴏ ɪᴢᴠᴇᴅᴇɴ ᴠ sᴋʟᴀᴅᴜ s ʜɪɢɪᴇɴsᴋɪᴍɪ ᴘʀɪᴘᴏʀᴏᴄ̌ɪʟɪ NIJZ.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?