Termin
Prizorišče

STRUKTURA KOT POMOČ PRI DELU Z OTROKI S SPEKTROAVTISTIČNO MOTNJO (SAM).
PREDAVATELJICA BARBARA ŽNIDARKO.

Avtizem je nevrološka motnja, ki se pojavi v zgodnjem otroštvu in povzroči razvojne zaostanke na več razvojnih področjih, kot so na primer težave pri učenju govora in socialne interakcije.

Na tokratnem predavanju bomo z udeleženci spoznali kako načrtovati, pripraviti in uporabljati strukturo za uspešnejše delo z otroki s spektroavtistično motnji (SAM).

Barbara Žnidarko je mobilna specialna pedagoginja, zaposlena na OŠ dr. Ljudevita Pivka na Ptuju. Dodatno strokovno pomoč nudi učencem, ki se srečujejo z različnimi težavami na področju učenja, komunikacije, vedenja ali socialnih veščin.
Na področju dela z otroki s spektroavtistično motnjo (SAM) ima 10 letne izkušnje. Za uporabo različnih pristopov in strategij dela,, ki so se pri delu z otroki s SAM izkazale za uspešne, se je izobraževala doma in v tujini. V času študija je kot prostovoljka Centra za avtizem sodelovala na različnih poletnih taborih in bila spremljevalka otrok s SAM. Kasneje pa se je na Centru tudi zaposlila in izvajala obravnave predšolskih otrok s SAM, pedagoško diagnostiko ter sodelovala s starši in strokovnimi delavci, ki so delali z otrokom.

Sedaj deluje kot članica strokovnega sveta Zveze NVO za avtizem Slovenije, zunanja sodelavka društva Školjke v Mariboru, vodi izobraževanja za spremljevalce otrok s SAM ter strokovne delavce.

Vabljeni na zanimivo brezplačno predavanje ki bo v Centru za družine Špajza modrosti, v ponedeljek, 19. 11. 2018, ob 17.00.

Program sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Mestna občina Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?