To poletje zabave na Ptuju vsekakor ne bo manjkalo.

Toplejši meseci so v naše mesto znova privedli pestro festivalsko dogajanje. In kaj si lahko obetamo v letošnjem programu?

Kot kaže, se bomo ob dobri glasbi in plesu razgibali še s številnimi športnimi dogodki, predajali se bomo kulinaričnim užitkom, skupaj ustvarjali in se smejali, kot se za najstarejše slovensko mesto spodobi, pa se bomo za nekaj dni vrnili tudi v preteklost, v srednji vek ter še dlje, v čas rimskega imperija.

Da boste lažje načrtovali svoj poletni oddih smo vam pripravili kratek pregled dogodkov v prihodnjih mesecih.

 

Ptujska poletna noč, 4. – 5. avgust

Najbolj noro noč v mestu nam bodo ptujski gostinci, trgovci in hotelirji pričarali 4. avgusta ob 20. uri, ko bo potekala osrednja proslava ob prazniku Mestne občine Ptuj in koncert Neishe z bandom.

V starem mestnem jedru bo odzvanjala glasba in uživali bomo ob okusni kulinariki in odprtih barih, zato se kar pripravite na ulično zabavo do jutranjih ur.

Ulični cirkuški festival, 11. – 12. avgust, Poletne cirkuške delavnice, 3. – 9. julij, 15. – 21. avgust

Avgusta se nam na Ptuju pravzaprav obeta cel cirkus.

V starem mestnem jedru bo namreč 11. in 12. avgusta potekal ulični cirkuški festival s številnimi umetniškimi predstavami, le nekaj dni pozneje pa se bodo v Fürstovi hiši odvile še poletne cirkuške delavnice, v katerih se bodo med drugim učili žongliranja, akrobatike in hoje po vrvi.

Rimske igre, 17. – 20. avgust

Ulice Poetovie bodo med 17. in 20. avgustom preplavili legionarji, senatorji, gladiatorji, vestalke in drugi predstavniki starorimske družbe.

Z že X. Rimskimi igrami bodo letos obeležili 1948. obletnico zbora vojskovodij v Petovioni, zato lahko pričakujete resnično razburljiv izlet v daljno preteklost.

Večerne zabave, spektakel z bruhalci ognja in plesom v tančicah, zasedanje senata ter prava rimska večerja … Ne zgodi se ravno vsak dan, kajne?

Dnevi poezije in vina, 23. – 26. avgust

Tudi poezije in vina ne bomo zapostavljali. Na Ptuju se jima bomo med drugim poklonili z velikimi večernimi pesniškimi branji, vinskimi degustacijami in vrsto delavnic. Mestne ulice pa bodo s povorko zapolnili še glasba in plesni nastopi.

Ptujski športni vikend, 14. – 17. september

Tretji vikend v septembru rezervirajte za rekreacijo, saj se bomo na golf igrišču, Mestnem stadionu Ptuj in teniških igriščih Term Ptuj preizkušali v številnih športnih disciplinah. No, ali pa vsaj zavzeto stiskali pesti.

Folklorni Kimavčevi večeri, 15. – 17. september

Kulturno dediščino bomo medtem obujali s tridnevnim folklornim festivalom Kimavčevi večeri. Obiskale nas bodo številne folklorne skupine z vseh koncev Slovenije, pa tudi iz sosednje Hrvaške.

Festival kave in kavarniške kulture, 28. september – 1. oktober

Od toplega vremena se bomo že poslavljali, a kava se prileže v vsakem letnem času. Prvi dan v oktobru obeležujemo Mednarodni dan kave in bogata kavarniška kultura bo tako zaživela tudi na Ptuju.

V okviru že tretjega Festivala kave in kavarniške kulture se bodo prepletali zgodovinski, kulturni in družbeni vidiki priljubljenega napitka. Ta bo v mesto privedel številne pražarje, bariste ter ponudnike okusnih napitkov, potekala pa bodo tudi strokovna predavanja in vrsta dogodkov za vse generacije.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

borči (nepreverjen)

Zakaj ni tega duhovnika zaščitil sam bog,če bi naj ta vera bila božja???V resnici NI-NIMA boga za sabo!!!

Starejše novice