Združenje šoferjev in avtomehanikov Ptuj je včeraj izvedlo brezplačno teoretično in praktično usposabljanje starejših voznikov motornih vozil.

Predavanje o cestnoprometnih predpisih so izvedli v prostorih Združenja šoferjev in avtomehanikov Ptuj.

»Udeleženci so bili seznanjeni z osnovnimi pravili cestnega prometa, s poudarkom na pravilih vožnje v krožiščih in po avtocesti. Po končanem predavanju so imeli na razpolago šest vozil Šole vožnje Prednost z učitelji vožnje. Večina udeležencev je opravila praktično vožnjo po okoliških cestah in krožiščih. Učitelji vožnje so jim med vožnjo podali napotke za varno udeležbo v prometu,« je povedal predsednik Združenja šoferjev in avtomehanikov Janez Strelec.

Foto: Združenje avtomehanikov in šoferjev Ptuj

Izobraževanja se je udeležilo 28 voznikov, vabljeni so bili vsi člani Društva upokojencev Ptuj.

Izkazalo se je, da si starejši vozniki motornih vozil takšnih projektov želijo in so z njimi zelo zadovoljni. Projekt se bo nadaljeval v sodelovanju z društvi upokojencev.

Pri izvedbi izobraževanja starejših voznikov motornih vozil so poleg Združenja šoferjev in avtomehanikov Ptuj sodelovali še: Svet za preventivo in varnost cestnega prometa Mestne občine Ptuj, Šola vožnje Prednost in Društvo upokojencev Ptuj.

Osnovni cilj projekta je zagotavljati večjo varnost starejših voznikov motornih vozil in s tem tudi vseh drugih udeležencev v prometu. Starejših voznikov je namreč v prometu čedalje več. Prometna pravila in način vožnje pa se nenehno spreminjajo, vendar usposabljanje voznikov ni sistemsko urejeno.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice