Marjan Šarec je v sklopu svojih obiskov po Sloveniji danes obiskal Ptuj, kjer se je srečal s številnimi Ptujčani, jim segel v roko in z njimi poklepetal.

Marjan Šarec s svojo ekipo z avtobusom potuje po Sloveniji.  V času volilne kampanje so obiskali že več kot 30 krajev po Sloveniji. Deset dni pred volitvami za predsednika države, se je ustavil tudi na Ptuju. Prispeli so ob 14. uri. Avtobus so pustili na Zadružnem trgu ter se preko peš mostu sprehodili proti staremu mestnemu jedru, kjer se je srečal z volivci in volivkami. 

Vodilo njegove kampanje se glasi “Človek, skupnost, država”.

»Želim poudariti pomembnost vsakega od teh elementov ter njihovo nujno vzročno-posledičnost. Brez ljudi ni skupnosti in brez skupnosti ni države. Država smo ljudje,« je poudaril Marjan Šarec.

Ob tem dodaja, da mora biti predsednik pozoren na vsa dogajanja v družbi in se ob vsakem ravnanju, ki odstopa od načel demokracije, oglasiti.  

»Zame ne bi bilo nič nenavadnega, če bi sprožil javno razpravo o delovanju vseh vej oblasti in razmislek o učinkovitosti našega političnega sistema. Ne gre za poseganje v pristojnosti drugih, temveč iskanje rešitev, kako naprej. Vidimo namreč, da se nekatere zadeve vrtijo v začaranem krogu, preboja pa ni.«

Kdo je Marjan Šarec?

Marjan Šarec je univerzitetni diplomirani igralec, ki bo decembra dopolnil 40 let. Od leta 2010 je župan Občine Kamnik.

Leta 1996 je maturiral na Srednji lesarski šoli, nato pa se vpisal na smer dramske igre in umetniške besede na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Leta 2001 je šolanje pod mentorstvom prof. Jožice Avbelj in prof. Borisa Cavazze uspešno zaključil.

Prijatelji zanj pravijo, da je zelo redoljubna, odgovorna, realna in hitro učeča se oseba, ki verjame v ljudi, skupnost, državo, solidarnost in odgovornost do prihajajočih generacij. Je tudi prostovoljni gasilec. Z družino živi v Šmarci.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

lvrbinc8 (nepreverjen)

Ponudba varna

Zahteva za pomoc pri ponovnem zagonu svojih dejavnosti?
ali za izvedbo projekta?
ali kupiti stanovanje?
Ampak žal, banka zahteva pogoje, ki ste
ne more izpolniti. Zaradi naše partnerstva z
bancne institucije, ki so mednarodno priznane in
dobro se zaveda prihodnosti zadovoljstva strank
financiramo vsakogar, ki je sposoben izpolniti svoje zaveze.
Ce potrebujete denar iz drugih razlogov, ce ste
se obrnite na nas za vec informacij:
E-pošta: [email protected]

gostt (nepreverjen)

upajmo , da bo prišel v drugi krog !

In reply to by lvrbinc8 (nepreverjen)

gostt (nepreverjen)

upajmo , da bo prišel v drugi krog !

In reply to by lvrbinc8 (nepreverjen)

Starejše novice