Na Hrvaškem letos učna snov iz drugega ocenjevalnega obdobja četrtega letnika ne bo del obveznih predmetov na državni maturi, je včeraj potrdila hrvaška ministrica za znanost in izobraževanje Blaženka Divjak.

Na Hrvaškem so že določili junijske roke za splošno maturo. Obstaja možnost, da bodo maturo izvedli v šolah in na daljavo prek svetovnega spleta.

Maturitetne izpite za obvezne predmete bo tako možno opraviti med 8. in 29. junijem, ko bo na vrsti tudi esej iz hrvaškega jezika, je napovedala Divjakova v videu sporočilu na Facebooku. Pojasnila, da bodo sredi maja, ko je bilo prvotno načrtovano pisanje maturitetnega eseja iz hrvaščine, poskusno pisanje eseja, poroča STA.

Na Hrvaškem so zaradi pandemije novega koronavirusa za učence in dijake pripravili pouk, ki ga predvajajo na 3. programu hrvaške televizije, Sportski televiziji in televiziji RTL 2. Za študente so pripravili predavanja na spletu.

Direktor hrvaškega zavoda za javno zdravje Krunoslav Capak je na novinarski konferenci nacionalnega štaba civilne zaščite med drugim ocenil, da projekt »šola na daljavo« poteka »zelo dobro«, ter da bo lahko večina učencev, dijakov in študentov zaključila letošnje šolsko leto brez fizične vrnitve v šole in na fakultete, poroča STA.

»Sicer pa za nekatere, kot so maturanti ter otroci, ki potrebujejo pomočnike pri pouku, menimo, da je vrnitev potrebna,« je dejal najbolj izpostavljeni hrvaški epidemiolog, ki med drugim kot zunanji sodelavec predava tudi na medicinski fakulteti na Reki. Poudaril je še, da bo glede na epidemiološko stanje v državi vse odločitve o izvajanju pouka sprejela hrvaška vlada v dogovoru z nacionalnim štabom civilne zaščite.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice