Fotografija je simbolična.
Po poročanju Televizije Slovenija so v Sloveniji zabeležili prvi sum okužbe z novim koronavirusom. Na inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo suma niso potrdili.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so danes za STA povedali, da suma na koronavirus niso postavili pri nobenem bolniku. K njim so sicer prihajali ljudje, ki so se vrnili s Kitajske in so se želeli testirati, čeprav niso kazali nobenih kliničnih znakov.

Predstojnica klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru Tatjana Lejko Zupanc je poudarila, da pri nas panika zaradi koronavirusa ni potrebna. Kljub temu moramo biti na morebiten primer vnosa virusa pripravljeni tudi v Sloveniji.

Ste naročili kaj s Kitajske?

Tatjana Lejko Zupanc je zavrnila možnost, da bi koronavirus v Slovenijo lahko vnesli prek poštnih pošiljk s Kitajske. Virus bi sicer teoretično, ob primerni koncentraciji, na površini lahko preživel do tri dni.

Okužba z novim koronavirusom lahko povzroča pljučnico. Zaradi nje je na Kitajskem, kjer je prišlo do izbruha tega virusa, umrlo že več kot 130 ljudi, okuženih jih je okoli 6000. Virus se širi tudi na druge celine, posamezne primere so zabeležili tudi v nekaterih evropskih državah.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice