Ali tudi vi sanjarite o belem božiču, sploh letos, ko bodo decembrske zabave najbrž le pobožna želja? Napovedi meteorologov vas bodo morda razočarale.

Velika večina božičev na Ptujskem v zadnjih letih je bila zelenih. Zadnji božič s snežno odejo so na Ptuju zabeležili pred dolgimi trinajstimi leti. Kako pa bo letos?

Na meteorološkem spletnem portalu AccuWeather smo preverili, kakšno vreme se nam obeta ob letošnjih božično-novoletnih praznikih.

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje so opozorili, da uporabno zanesljive vremenske napovedi segajo največ dva tedna vnaprej: »Svetovni meteorloški centri sicer izračunavajo napovedi tudi do pol leta vnaprej, vendar je njihova zanesljivost v zmernih geografskih širinah žal precej omejena.«

Dan pred božičem obilna pošiljka dežja

Dan pred božičem, 24. decembra, meteorologi AccuWeather za Ptuj napovedujejo 98-odstotno oblačnost in 63-odstotno verjetnost padavin. A ne v obliki snega, ampak dežja. Deževalo naj bi tako podnevi kot ponoči.

Čez dan naj bi temperature dosegle do dve stopnji Celzija, ponoči pa naj bi se spustile do okoli ničle oziroma ledišča.

Za primerjavo: 24. decembra lani so se temperature čez dan dvignile do 11 stopinj Celzija, ponoči pa spustile na minus eno stopinjo Celzija.

Vremenska napoved za Ptuj od 20. do 26. decembra 2020 (vir: AccuWeather)

Na božični dan bodo nebo prekrili temni oblaki

Tudi na božični dan, 25. decembra, nas najbrž čakajo padavine. Verjetnost zanje je kar 65-odstotna. Deževalo naj bi tako podnevi kot ponoči. Oblačnost naj bi bila 99-odstotna.

Sunki vetra naj bi čez dan dosegli do 26 kilometrov na uro.

Najvišje dnevne temperature naj bi znašale tri stopinje Celzija, najnižje nočne pa nič stopinj Celzija.

Silvestrovo bo večinoma sončno

Zadnji dan leta 2020 bo na Ptuju večinoma sončen, temperature bodo segle eno stopinjo Celzija čez ničlo. Padavin z veliko verjetnostjo ne bo. Pihal bo vzhodni do jugovzhodni veter.

Tudi ponoči bo pretežno jasno, temperature naj bi se spustile do minus tri stopinje Celzija.

Vremenska napoved za Ptuj od 27. decembra 2020 do 2. januarja 2021 (vir: AccuWeather)

V novo leto s soncem in oblaki

Prvi dan novega leta nas najbrž čaka delno oblačno vreme. Verjetnost za oblačnost znaša 69 odstotkov. Padavin, vsaj obilnejših, naj ne bi bilo.

Živo srebro se bo čez dan povzpelo do ničle, ponoči pa spustilo do minus tri stopinje Celzija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice