Družba UPS je napravila študijo, v kateri so ugotovili, da so spletni kupci bolj mobilni in globalni.

Tako so ugotovili, da je 71 odstotkov sodelujočih uporabnikov kupovalo pri maloprodajnih trgovcih izven svoje domače države. Za trgovce iz tujine so se večinoma odločali zaradi ugodnejših cen ali iskanja točno določenega proizvoda, poroča STA.

Kaj so najpomembnejši dejavniki pri nakupovanju pri tujih trgovcih?

Kar 75 odstotkov kupcev pri nakupovanju pri trgovcih v drugih državah upošteva varnost plačila, 72 odstotkov jasno navedbo skupnih stroškov naročila, vključno z vsemi dajatvami, 63 odstotkov jasno politiko vračil, enak delež tudi navedbo vseh cen v valuti kupčeve države in 62 odstotkov hitrost dostave.

»Raziskava kaže, da skoraj tri četrtine evropskih spletnih kupcev kupuje izven svoje države, kar pomeni priložnost za majhne in velike trgovce, da razširijo svoje poslovanje,« je ocenil član uprave za trženje pri UPS Europe Abhijit Saha.

Na spletno tržnico zaradi ugodnejših cen

Skoraj vsi evropski spletni kupci, to je 96 odstotkov, so kupovali na tako imenovanih spletnih tržnicah, spletnih platformah za trgovce, ki so tretje osebe.

Med njimi jih je 67 odstotkov kot razlog za to navedlo ugodnejše cene.

Kaj je pomembno kupcev v Evropi?

Več kot polovica (52 odstotkov) spletnih kupcev v Evropi meni, da je število ponujenih možnosti pošiljanja ključno pri iskanju in izbiri produktov na spletu, medtem ko jih 75 odstotkov meni, da so brezplačne povratne pošiljke oz. brezplačna vračila pomembna.

Vse bolj nakupujemo kar preko mobilnega telefona

V UPS opozarjajo, da se morajo maloprodajni trgovci primarno osredotočiti na nakupovanje preko mobilnih naprav, saj je uporaba pametnih telefonov za spletne nakupe v porastu. Študija je pokazala, da je 43 odstotkov uporabnikov pametnih telefonov kupovalo s pomočjo svoje naprave.

Študija za leto 2017 temelji na anketi, ki jo je opravilo podjetje Comscore, in v katero je bilo vključenih več kot 6400 evropskih spletnih nakupovalcev iz šestih držav (Francije, Nemčije, Italije, Poljske, Španije in Velike Britanije).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice