Splet je preplavil viralni izziv z ekološko noto. Lotili so se ga tudi radijec Tim Kores Kori in člana skupine BQL ...

Na spletu smo bili priča že mnogo nenavadnim, tudi rahlo prismuknjenim izzivom. Od nevarnega plankanja in goltanja cimeta do potratnega zlivanja mleka. Eden redkih z dejanskim sporočilom in pozitivno pobudo je bil izziv z vedrom ledene vode, ki je ozaveščal o nevrološki bolezni ALS (Amiotrofična lateralna skleroza). 

Družbeno angažiran pa je tudi najnovejši spletni podvig Trash tag oziroma Clean It Challenge, ki si prizadeva za čisto okolje. 

Izziv: Očisti uporabnike spleta poziva, naj očistijo močno zasmeteno lokacijo po lastnem izboru in svoje delo tudi dokumentirajo. Nastaneta torej dve fotografiji – prej in potem – ki prikazujeta razliko. Samo objavo sodelujoči na družbenih omrežjih nato opremijo s ključnikom #trashtag, #trashtagchallenge, #cleanitchallenge ali #očistiizziv.

Razlika, ki šteje

Uporabniki spleta nalogo priporočajo predvsem zdolgočasenim najstnikom, ki so se do pred kratkim navduševali nad izzivom, v katerem so primerjali fotografije v razmaku deset let. 

Za čiščenje zasmetenih območij je potrebno bistveno manj časa, sta pa razlika in učinek zato toliko pomembnejša za vso družbo. Tako bi morda bilo lepo, če se ta viralni trend ne bi poslovil tako hitro, kot smo vajeni.

V akcijo je stopil tudi Kori ...

Akcija s hvalevrednim poslanstvom je v tujini naletela na odličen odziv; na spletnih straneh Reddit in 9gag na primer najdemo že zajeten kup improviziranih čistilnih akcij.

Objave pa so nedavno začele krožiti tudi med slovenskimi uporabniki in odzvali so se celo znani obrazi iz medijskega sveta:

Če ste pozorno pregledali zgornje objave, ste gotovo opazili, da sta Rok in Anej, Korošca, ki tvorita priljubljeni duo BQL, v ekološkem izzivu med drugim nominirala Niko Zorjan. Gre torej pričakovati, da bo tudi mlada pevka očistila kak zasmeten kotiček?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice