Ste z mislimi že pri božično-novoletnih nakupih? Tole presenečenje bo kot nalašč za ljubitelje gina … Ali pač?

Začetki gina segajo v 17. stoletje, ko so Angleži to pijačo naredili za svojo, njihova različica pa je danes znana po vsem svetu. Zadnja leta postaja vse bolj priljubljena alkoholna pijača tudi v Sloveniji in tako si poletja sploh več ne znamo predstavljamo brez gina v kombinaciji s tonikom.

Kuhani gin ponekod skuša konkurirati kuhanemu vinu kot pijača veselega decembra, ob tem pa nas z okusom žgane pijače iz brinovih jagod mikajo že tudi izdelovalci različnih čokoladic in pralin. Vajeni smo ga torej že v najrazličnejših oblikah.

Toda … Majoneza z okusom gina?! 

Gin Mayo – najboljše obeh svetov

Da, prav ste prebrali, žgano pijačo so zdaj združili še z enim najbolj priljubljenih namazov na svetu in nastal je Gin Mayo. Pa pri tem sploh ne gre samo za aromo; izdelek dejansko vsebuje dva odstotka alkohola, zato nikakor ni primeren za uživanje mladoletnih oseb. 
 

Alkoholna majoneza, ki se prileže k ocvrtemu krompirčku

Majoneza je nastala v amsterdamski restavraciji Mossel En Gin, kjer strežejo predvsem morske jedi in omenjeno alkoholno pijačo. Vendar pa ustvarjalci poudarjajo, da se omaka, obogatena z okusom gina in brinovih jagod, odlično prileže tudi h krompirčku, k hamburgerjem, jajcem, tortiljam ali čipsu.  

Izdelek je med drugim naprodaj v uradni spletni trgovini, kjer Gin Mayo ponujajo po ceni 2,31 evra za 170-mililitrsko tubo in 0,96 evra za 30-mililitrsko tubo.

Sami majoneze z okusom gina še nismo poskusili, zato o okusnosti ne moremo razpravljati. A gotovo je boljša vsaj od gina z okusom majoneze, kajne? 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice