Na prodaj so smučarske vozovnice, ki odpirajo vrata smučarjem na stotih evropskih smučiščih.

Smučarsko središče Mariborsko Pohorje je pred začetkom nove zimske sezone pristopilo k projektu Snowpass, ki predstavlja največjo povezavo evropskih smučišč z enotno smučarsko vozovnico. Na blagajnah pod Pohorjem je tako po novem naprodaj tudi posebna vozovnica »Snowpass card«; z njo lahko imetniki na vsakem od povezanih smučišč pozimi smučajo do 10 dni oziroma na nekaterih večjih smučiščih do 5 dni, so sporočili z Marproma.

V program Snowpass je trenutno vključenih več kot 100 smučarskih centrov v Evropi; od slovenskih v njem sodelujejo še Cerkno, Golte, Gače, Šentjošt, Ribnica na Pohorju in Kanin, med tujimi pa na primer Petzen, Innerkrems, Goldeck in Arnoldstein - Dreilaendereck v Avstriji, več smučišč Furlanije – Julijske krajine v Italiji, Isola 2000 v Franciji, Sierra Nevada v Španiji itd. Do 10 dni smuke je v posameznem smučarskem središču moč izkoristiti po izbiri kadarkoli v zimski sezoni – zaporedoma ali v različnih terminih.

V skladu z določili programa Snowpass so tovrstne vozovnice do 30. septembra na voljo po akcijskih cenah: odraslim za 395 evrov, za otroke letnikov 2007–2015 pa je začetna cena 345 evrov. V času od 1. oktobra do 11. novembra bo Snowpass za odrasle stal 495 evrov in za otroke omenjenih letnikov 395 evrov, z 12. novembrom pa se bosta nato navedeni ceni občutno povišali. Za otroke letnikov 2016–2019 je cena v vseh obdobjih prodaje 49 evrov.

Ob nakupu vozovnice Snowpass, pri čemer je treba imeti seboj osebni dokument, bodo na blagajnah pod Pohorjem kupcem izdali račun in jih vnesli v sistem, zatem pa bodo po pošti prejeli kartico Snowpass. To bodo ob obisku smučišča v času zimske sezone predložili na blagajnah in na podlagi tega prejeli ustrezno smučarsko vozovnico.

Celoten projekt, ki ga podpira tudi mednarodna smučarska organizacija FIS, je opisan na tej spletni strani. Na njej so tudi predstavljena vsa sodelujoča smučišča.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice