Foto Ivan Šardi / Forestland
Pretekli konec tedna je pri sosednjem Čakovcu potekal festival Forestland, ki je že šestič po vrsti za 48 ur v naravi združil najboljše domače DJ-je, goste iz celega sveta in ljubitelje plesne glasbe.

Vikend doživetje v srcu Medžimurja je postreglo z 48 ur dolgo neprekinjeno zabavo na treh prizoriščih ob gozdu, kjer je nastopilo 63 DJ-jev iz vseh koncev sveta. Dobrih šest tisoč obiskovalcev, ki jih sobotna nevihta ni zmotila, je dokazalo, da sever Hrvaške postaja resna festivalska destinacija.

Glasba se je prižgala v petek opoldne, ko je prvi »play« pritisnil kanadski DJ Jonas Love in se nadaljnjih 48 ur ni ugasnila. Za dnevno osvežitev je poskrbela bonbon chill zona, ljubitelji trših ritmov pa so na svoj račun prišli v energičnem »underground« kotičku Forestroom stage - powered by HEP.

Zvezda prvega večera je bil nizozemski DJ in producent Mark Sixma. Legendarni uplift trance DJ je s svojim energičnim setom na glavnem odru atmosfero dvignil do vrhunca. Na glavnem odru so mu družbo delali še domačin in oče festivala Sasha Mikac, pa Lawrence Apaga, Josh Somen, Yaksa in Avadox.

Na skrivni gozdni lokaciji pa sta Forestroom pošteno razplesali hrvaški underground zvezdi Petar Dundov in Torres, ki sta na sceni že dve desetletji.

Foto Ivan Šardi / Forestland

»Sobotno atmosfero je malo pokvaril dež, edini element, na katerega nimamo vpliva. Forestland združuje in povezuje odlično publiko, letos beležimo rekorden obisk tujih plesalcev in največji kamp v šestih letih,« nam je zaupal Krešimir Biškup, vodja odnosov z javnostmi na Forestlandu.

Dve uri dežja sta vzeli pogum nekim obiskovalcem, toda mi, ki smo kljub nevihti prišli, smo bili priče izvrstni atmosferi in plesnemu spektaklu, ki ga niti dež, niti strele nad našimi glavami, niti blatno plesišče, ni ustavilo. Na glavnem odru so nastopili nizozemski Zonderling, pa Steve Allen, Dekova, Ptujčan Timo G in Nick Havsen, ki je tudi avtor letošnje himne Forestlanda. Poletna nevihta z obilico dežja, je neuspešno poskušala pregnati zveste plesalce, ki se nis(m)o dali, dokler ni kot zadnji nastopil Slovenec Djuras. Forestland je svoja vrata v Brezju za eno leto zaprl v nedeljo, točno opoldne.

V naravi se ponovno snidemo julija 2019, še pred tem pa v Čakovcu na že drugem zimskem Forestlandu. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice