Na Hrvaškem so že petič v zadnjih dveh tednih zabeležili več kot sto okužb, a kljub temu ostaja na rumenem seznamu.

Kot je namignil minister za zdravje Tomaž Gantar, se Hrvaška na rdeči seznam najbrž ne bi uvrstila niti, če bi presegla 40 okužb na 100 tisoč prebivalcev. Ob naraščanju števila okužb z novim koronavirusom na Hrvaškem po njegovem mnenju največjo grožnjo predstavlja med Slovenci priljubljena Istra, saj ima 30 potrjenih primerov v zadnjih 48 urah. Vodja strokovne skupine za covid-19 Bojana Beović zato poziva k odgovornemu vedenju.

In glede na trenutne razmere smo preverili, kakšno je stanje v enem od avtokampov na Krku, v Punatu. Tam dopustuje naša novinarka, ki opisuje razmere.

Oba kampa v Punatu sta 50-odstotno zasedena. Strukture gostov niso hoteli izdati, a če se sprehodiš skozi kamp, prevladujejo avtomobili s slovenskimi registrskimi tablicami, sledijo italijanske, nemške, pa tudi nizozemske se najdejo.

V trgovini smo se pogovarjali z mesarjem, ki pravi, da je čudno leto, da bomo njihov turizem zagotovo znova rešili Slovenci. 

Vseeno pa splošen vtis ni bistveno drugačen kot prejšnja leta. Če odmislimo, da je manj ljudi, da je potrebno v trgovine vstopati z maskami, si razkuževati roke, na vratih pa so, tako kot pri nas, oznake, da je potrebno ohranjati varnostno razdaljo, drugih posebnosti ni opaziti, niti strahu zaradi koronavirusa. Tudi cene ostajajo enake kot pretekla leta.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Jasna gotzl (nepreverjen)

Vlado

Starejše novice