Na cestah in mejnih prehodih je danes pričakovati dodatno gnečo in kolone.

Dars za ta vikend in naslednji teden napoveduje povečan promet na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Obenem je zaradi prenove predora Golovec spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici. V teku sta tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem ter prenova vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim.

Sicer pa se je z včerajšnjim dnem posodobila razporeditev držav na sezname glede epidemiološke varnosti. Vlada je z zelenega seznama epidemiološko varnih držav črtala Španijo, Belgijo, Avstralijo, Maroko, Andoro in Kanado ter jih uvrstila na rumeni seznam. Na rdeči seznam držav s poslabšano epidemiološko situacijo je uvrstila Bolgarijo, Romunijo, Bahame, Indijo in pet španskih administrativnih enot.

Čakalne dobe

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. Slovenski državljani, ki prihajajo iz držav članic EU oziroma iz držav članic schengenskega območja, lahko našo mejo prestopajo tudi izven kontrolnih točk.

Pred predorom Karavanke proti Sloveniji je nastal zastoj, dolg približno deset kilometrov. Občasno zaradi kontrole na slovenski strani predor tudi zapirajo.

Pred prehodom Šentilj proti Sloveniji je nastal zastoj, dolg približno šest kilometrov.

Na podravski avtocesti pred prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal zastoj, dolg približno štiri kilometre.

Pred mejnim prehodom Pince proti Sloveniji je nastal zastoj, dolg približno dva kilometra.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Petrina, Starod, Gruškovje, Dragonja, Dobovec, Zgornji Leskovec, Rogatec, Jelšane, Vinica in Metlika.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice