Okrutna serija z milijoni oboževalcev Igra prestolov ve, kako opozoriti nase. Ljubitelji že strastno po svetu iščejo znamenite prestole.

Najprej je bralski svet osupnil fantazijski roman ameriškega pisatelja Georgea R. R. Martina, ki je izšel leta 1996, vrhunec popularnosti pa je Igra prestolov doživela leta 2011, ko je HBO posnel prvo televizijsko sezono.

V knjižni seriji je tako vključenih več kot tisoč likov, čemur pa sledi tudi serija, za katero mnogi trdijo, da ima največjo igralsko zasedbo v televizijski zgodovini (zgolj v tretji sezoni je nastopilo 257 igralcev). Te navadno pokonča takšna ali drugačna smrt, seveda.

Gre za dogajanje v sedmerih kraljestvih fiktivne celine Westeros (pri tem pripoved zajema tudi dogajanje na ledenem Severu in vroči vzhodni celini Essos), v katerih se, kot že narekuje naslov, plemiške rodbine borijo za oblast. 

Zanimiva napoved osme sezone

Sedaj, po več kot letu in pol, je na sporedu osma in tako zadnja sezona dolgega, krvavega, incestnega, okrutnega in še bi lahko naštevali boja za prestol. Ta bo vsebovala šest epizod, ki pa bodo precej daljše; posamezna bo lahko trajala tudi do 90 minut.

In kot da ni minilo še dovolj časa, je HBO oboževalce k nestrpnemu pričakovanju prav premišljeno še spodbudila. Iz njih so napravili prave iskalce in popotnike, saj so po svetu skrili šest značilnih prestolov. Tako so začeli objavljati posnetke kraja, kamor so skrili prestol, dodali uro, ki odšteva čas, ki ga imajo oboževalci na voljo, da najdejo prestol, preden se začne lov na drugega. 

V Združenem kraljestvu.
V Braziliji.
V Španiji.
Na Švedskem.

Doslej so radovedni nadebudneži štiri prestole že odkrili, in sicer na Švedskem, v Braziliji, Združenem kraljestvu in Španiji, danes pa je par v Kanadi odkril še tako imenovani ledeni prestol. Sedaj se čaka na razkrito lokacijo še zadnjega. 

Ledeni prestol, danes odkrit v Kanadi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice