Z današnjim dnem je v Slovenijo prišla nova aplikacija za zmenke, ki jo je razvil Facebook. Gre za aplikacijo »Facebook Dating«, ki bo uporabnikom omogočala iskanje skrivnih simpatij med že obstoječimi prijatelji.

Aplikacija »Facebook Dating« je bila ustvarjena z namenom, da preko skupnih interesov, dogodkov in skupin čim več ljudem pomagajo najti resne zveze. 

»Trenutni prijatelji na Facebooku ne bodo predlagali kot potencialni kandidati, niti ne bodo obveščeni, da ste se pridružili Datingu. Vaš profil, sporočila in ujemi iz Datinga ne bodo prikazani na vašem News Feedu. Zavezali smo se, da bo Facebook Dating mesto, kjer se uporabniki, ko iščejo zmenek ali resno zvezo, počutijo prijetno,« so ob tem sporočili iz podjetja, ki je razvilo aplikacijo.

Kako uporabljamo aplikacijo? Potrebno si bo ustvariti Facebook Dating profil, kjer naj bi, za razliko od drugih aplikacij, izpostavili posameznikove resnične podobe in dejanske osebnosti. Tam boste našli tudi funkcijo »stories«, torej zgodbe, kjer boste lahko z drugimi uporabniki delili delček vašega vsakdanjega življenja.

Vam je nekdo všeč? Dajte ga na seznam skritih simpatij

Aplikacija pa posameznikom kot potencialne partnerje ne bo posredovala oziroma predlagala ljudi, s katerimi že prijateljujejo na Facebooku ali Instagramu. V kolikor pa bo takšna oseb uporabniku všeč, bo lahko uporabil funkcijo »secret crush«, torej skrivna simpatija. Izbrali boste lahko deset takšnih oseb in v kolikor bo tudi izbrana oseba razvrstila vas na seznam skrivnih simpatij, bo prišlo do ujemanja. 

FOTO: Facebook

V kolikor izbrana oseba ne uporablja aplikacije, ne ustvari seznama Secret Crush in uporabnika ne uvrsti na svoj seznam, ne bo nikoli vedela, da je nekomu všeč. Funkcija Secret Crush bo uporabnikom tudi omogočala vpogled v skupne interese s pomočjo Facebookovih dogodkov in skupin.

Pripravite se na virtualne zmenke

Aplikacija Facebook Dating pa vam bo omogočala tudi virtualni zmenek s pomočjo video klepeta. Na tak način naj bi se osebi še bolje spoznali, pravijo ustvarjalci aplikacije.

Kot sporočajo iz Facebooka, je aplikacija oblikovana s poudarkom na varnosti in zasebnosti. Tako bodo uporabniki lahko prijavili in blokirali kogar koli od uporabnikov.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice