Med tem ko mnogo Mariborčanov za decembrski izlet izbere božični Zagreb, Gradec, Dunaj, Budimpešto in še kakšno mesto, lahko tokrat skozi foto utrinke 'spoznamo' Berlin.

Bralka L. D. (njeno polno ime in priimek hranimo v uredništvu) je z nami delila utrinke svojih doživetij z izleta v praznični Berlin.

»Berlin ni tipično okrašeno mesto, kot ostala, ki jih vidimo v naši bližini. Zanimivo je, da samo mesto ni skoraj nič okrašeno, razen trgovski centri, ampak imaš pa na voljo cel kup božičnih marketov, ki vabijo ljudi. Ti so na vsakem koncu mesta. In občutek je nekako takšen, ki pritiče velikim mestom. Veliko ljudi, na njihovih obrazih smeh, veliko 'glühwein' (v prevodu: kuhano vino) potrošnje, sproščeno vzdušje,« razlaga L. D.

Berlin je v času božično-novoletnih praznikov eno najlepših mest za izlet.

Kuhano vino med štirimi in petimi evri

Na kakšni od stojnic več, na kakšni manj, vendar »niti ni tako drago, če pomisliš, da za praktično enako ponudbo v slovenskih mestih odšteješ tri evre,« razmišlja L. D. med tem, ko jo obdaja praznična glasba, soj vseh barv luči, okrašena drevesa, stojnice, skulpture in grmički, pristriženi v specifične oblike ter vonj po cimetu in sladkarijah. 

Vse to je Berlin.

»Imaš občutek povezanosti in varnosti. Čeprav so povsod okrog barikade in policisti. Ampak je prijeten občutek, tisti... Glej, prazniki so.,« dodaja L.D.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice