Ponujamo vam izbor prostih delovnih mest v okviru mreže EURES in Evropskega urada za izbor osebja (EPSO).

Tokrat vam med drugim predstavljamo priložnosti za negovalce, delavce v gradbeništvu in delavce v proizvodnji ter pripravništva v Evropsko ekonomsko – socialnem odboru. 

Negovalec oseb s posebnimi potrebami – Nemčija

Nemška agencija za zaposlovanje v sodelovanju z dvema delodajalcema vabi k udeležbi v projektu, ki udeležencem omogoča formalno izobraževanje in vzporedno redno delovno razmerje pri dveh delodajalcih v Nemčiji na področju nege in oskrbe oseb s posebnimi potrebami. K prijavi vabijo kandidate z opravljeno maturo, ki so stari približno med 23 in 45 let in imajo državljanstvo ene izmed držav članic Evropske unije. Prednost imajo tisti z osnovnim znanjem nemškega jezika ter tisti, ki imajo že delovne izkušnje s tega področja. Mesečni zaslužek v začetni fazi znaša 2.350 evrov bruto.

Monter gradbenih odrov, izvajalec ometov in krovec – Nizozemska

Podjetje LSB, dejavno na področju svetovanja v času razpisne in pripravljalne faze projektov v industriji, infrastrukturi in gradbeništvu, nudi več prostih delovnih mest. Deset delovnih mest nudijo monterjem gradbenih odrov, dve delovni mesti sta na razpolago izvajalcem ometov in dve mesti lahko zasedeta krovca. Če vam znanje nemškega in angleškega jezika ne predstavlja nobenih težav in imate že kakšne delovne izkušnje na tem področju, lahko tedensko zaslužite 500 evrov neto.

Delavec v proizvodnji, skladiščni delavec, CNC tehnik in mizar – Avstrija

Tudi v sosednji Avstriji iščejo okrepitve na področju gradbeništva. Z ustrezno izobrazbo in zelo dobrim znanjem nemškega jezika lahko prek Zaposlitvene agencije THG Personal Gmbh najdete zaposlitev. Nudijo prosta delovna mesta v proizvodnji in v skladišču, potrebujejo pa tudi CNC tehnika in mizarja. Minimalna bruto postavka se giblje med 10,05 evra in 13,10 evra s sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za nedoločeni čas. 

Pripravništvo – Belgija

Evropsko ekonomsko-socialni odbor dvakrat letno ponudi pripravništva za univerzitetne diplomante, ki so državljani držav članic EU. Zainteresirani kandidati spoznajo naloge in dejavnosti Odbora ter pridobijo strokovne izkušnje v večkulturnem okolju. Pripravništvo traja 5 mesecev in ponuja mesečni dohodek v višini približno 1.190 evrov. 

Prispevek je nastal v sodelovanju z informacijsko točko Europe Direct Pomurje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice