Znano mehiško pivo Corona, o katerem od izbruha novega koronavirusa po internetu krožijo številne šale, bodo začasno nehali proizvajati.

Kot je sporočila družba Grupo Modelo, ki omenjeno pivo proizvaja, bodo delo v proizvodnji ustavili v skladu z navodili mehiških oblasti, ki delo dovoljuje le v najnujnejših obratih. Ukrep velja do 20. aprila.

»Proizvodnjo v naših obratih trenutno znižujemo na minimum, popolnoma pa jo bomo ustavili v prihodnjih dneh,« so napovedali v mehiški Grupo Modelo. Da bi vendarle ohranili proizvodnjo, so izrazili pripravljenost poslovanja z majhnim številom zaposlenih, večina pa bi jih ostala v karanteni. Predlog morajo odobriti tamkajšnje oblasti, poroča STA.

Tudi Heineken, ki obvladuje znamki piv Tecate in Dos Equis, bo v Mehiki proizvodnjo začasno prekinil.

O pivu Corona sicer vse od izbruha novega koronavirusa krožijo številne šale, na spletu pa so se pojavile tudi nepreverjene informacije, da je prodaja v ZDA zaradi virusa padla za 40 odstotkov. To so zanikali v podjetju Constellation Brands, ki obvladuje znamko Corona. Kot so zagotovili, prodaja ostaja stabilna.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice