V Italiji je mogoče Laško pivo dobiti za pol ceneje, kot pa v Sloveniji. Kako je to mogoče?

Po medmrežju je zaokrožila fotografija, ki jo je uporabnik Facebooka delil na uradni strani Pivovarne Laško. Na njej opozarja na neverjetno nizko ceno za karton štiriindvajsetih Laško piv v sosednji Italiji. Pri zahodnih sosedih je namreč karton priljubljenega zelenega zvarka mogoče dobiti za slovenske kupce nepredstavljivih - 12,90 evrov!

Objava je v zadnjem dnevu sprožila neverjeten odziv, saj jo je do tega trenutka na Facebooku všečkalo več kot 1800 ljudi, delilo pa skorajda tisoč. Medtem, ko se da v Italiji karton piva dobiti za manj kot 13 evrov, pa denimo povsem enako pivo pri Mercatorju v trenutni akcijski ceni stane 21,36 evrov.

Trenutna akcijska ponudba v Mercatorju.

Kako je sploh mogoča takšna razlika?

Večino od približno 500 komentarjev sestavljajo burni odziviuporabnikov, ki se ne morejo načuditi cenovni razliki. Mnogi se sprašujejo, kako so sploh mogoče takšne razlike, ob dejstvu, da je to pivo še potrebno prepeljati v tujino. In kaj je vzrok takšne cenovne razlike? Dejstvo je, da je med Slovenijo in Italijo velika razlika v trošarinah na alkohol. Prav tako pa je razvidno iz fotografije, da je pivo v Italiji v dotični trgovini znižano za kar 45% od redne cene.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice