Letališču Gradec je v zadnjih letih vedno znova uspelo razširiti svojo ponudbo, zato se bo pozitivni razvoj v tem letu nadaljeval z novimi destinacijami na področju rednih in čarterskih letov.

Zaradi mlačnega »delovanja« mariborskega letališča je veliko domačinov primoranih zračne taksije iskati drugje. Najbolj mamljivo je graško letališče, ki je oddaljeno le 60 kilometrov in tako Brnik, ki je drugo najbližje letališče, »premaga« za 70 kilometrov. Tržaško pa je na tretjem mestu od Maribora oddaljeno že 252 kilometrov.

Zato ne čudi, da sta pred poletno sezono direktor graškega letališča Gerhard Widmann in Doris Poelt, odgovorna za stike z javnostmi, tudi v Mariboru predstavila ponudbo in letošnje novosti graškega letališča.

Novi redni liniji v Birmingham in Amsterdam

Na novinarski konferenci v Mariboru sta predstavnika letališča v Gradcu predstavila dve novi redni liniji za Birmingham in Amsterdam, ki potnikom z letališča Gradec ponujata veliko novih letalskih in potovalnih možnosti. »S številnimi počitniškimi leti se nadejamo spremembe trenda čarterskih letov,« še dodata optimistično.

Nove destinacije počitniških letov

Povedala sta, da poletni urnik Letališča Gradec zajema več kot 50 destinacij. Na področju čarterskih verižnih letov sta na voljo dve novosti. Od konca maja je vzpostavljena tedenska neposredna povezava na kikladski otok Paros, ki očara s posebnim grškim vzdušjem in značilnimi belimi hišami, modrimi kupolami ter prečudovitimi peščenimi plažami.

Novost v voznem redu je tudi Marsa Alam v Rdečem morju, ki je zaradi svojega edinstvenega podvodnega sveta zelo priljubljena destinacija, zlasti za potapljače in potapljače na dah.

Več kot 130 rednih linij na teden, s povezavami na šest prestopnih letališč

»Letalski posel je za regionalna letališča že vrsto let zelo zahteven in poln izzivov s stalnimi vzponi in padci,« pojasnjuje direktor Letališča Gradec. »V zadnjih letih nam je vedno znova uspelo povezati Gradec z novimi destinacijami, tako smo marsikateri udarec lažje prenesli,« še doda.

Poleg nove povezave do Amsterdama ponuja Letališče Gradec povezave še do petih velikih prestopnih letališč. 31-krat tedensko letijo v München, 28-krat tedensko v Frankfurt, 27-krat tedensko na Dunaj, šestkrat tedensko v Zürich in štirikrat tedensko v Istanbul. Na urniku letov je poleg tega tudi 13 tedenskih letov v Düsseldorf in 11 tedenskih letov v Stuttgart, obe letališči se tudi pogosto uporabljata kot prestopni letališči.

Nove, bolj zanimive storitve 

»Storitvam na Letališču Gradec že od nekdaj posvečamo veliko pozornost. Da bi gostom skrajšali čas čakanja, se domislimo vedno česa novega,« hiti razlagati direktor letališča.

V zadnjih mesecih so na dveh različnih lokacijah na terminalu namestili tudi digitalne info točke, na katerih lahko zainteresirane stranke pridobijo informacije o ponudbi v trgovinah in restavracijah, vremenske informacije o destinacijah iz Gradca, splošni načrt letališča ali celo anketo obiskovalcev.

Na terasi za obiskovalce so prav tako namestili digitalno info točko, kjer lahko s pomočjo kamer sledite dogajanju na letališču, pridobite informacije o aktualnem načrtu letov ali informacije o različnih letalih ter spremljate lete v živo s pomočjo letalskega radarja Flightradar.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice