Prehrambeni velikan McDonald's je v svojo ponudbo začel uvajati tudi veganski hamburger. Kmalu naj bi tudi veganska hrana postala del vsakega McDonald'sevega menija.

V letošnji jeseni je ameriški gigant hitre prehrane McDonald's v petih restavracijah v finskem Tampereju poskusno v svoj meni uvrstil prvi veganski hamburger, poimenovan McVegan.

Glavna sestavina hamburgerja McVegan je sojina polpeta, veganski hamburger pa je za McDonald's razvilo švedsko podjetje za vegansko prehrano Anamma. Poteza najbolj znane multinacionalke hitre prehrane pa se je očitno izkazala za zadetek v polno.

»Testno obdobje v Finskem je preseglo vsa pričakovanja,« je predstavnik McDonald'sa povedal za Business Insider.

Veganski hamburger je bil med finskimi strankami odlično sprejet, zato so se odgovorni v McDonald'su odločili, da bodo z 28. decembrom veganski hamburger McVegan uvrstili na stalni meni v vseh svojih restavracijah na Finskem in Švedskem. Za zdaj še ni jasno, če oziroma kdaj, se bo veganski hamburger znašel tudi na menijih v drugih državah.

A glede na prodajni uspeh v testnem obdobju, pa tudi porasta strank, ki iščejo vegansko prehrano, je pričakovati, da bo v prihodnjih letih veganska prehrana postala del vsakega McDonald'sevega menija po vsem svetu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice