Foto Špela Težak
Skupina šestih Ptujčanov se te dni mudi na mladinski izmenjavi blizu Las Palmasa, ki se je udeležuje 60 mladih iz Estonije, Grčije, Hrvaške, Latvije, Romunije, Slovenije, Španije in Turčije.

Slovenska delegacija pod okriljem Društva za spodbujanje razvoja mladih CET Platforma je na Kanarske otoke prispela včeraj in imela ravno dovolj časa, da pred začetkom izmenjave razišče vasico Pozo Izquierdo, priljubljeno otoško surfersko središče. Do večera so se jim pridružili vrstniki iz ostalih držav in mladinska izmenjava se je začela.

Osrednja tema projekta, ki ga sofinancira Evropska Unija preko programa Erasmus+ Mladi v akciji, je medkulturni dialog in z njim povezane teme, kot so sovražni govor, ksenofobija, strah pred ljudmi z različnimi kulturnimi ozadji, manipulacije medijev in prirejanje novic. Ptujčani Lucija Sevšek, Marina Levanič, Sara Bezjak, Tilen Kolar in Tomi Petek pod vodstvom mentorice in naše sodelavke Špele Težak ponosno zastopajo najstarejše slovensko mesto, se aktivno udeležujejo delavnic in z vrstniki delijo svoje izkušnje, ki jih ni malo. So namreč aktivni sodelavci različnih domačih festivalov, dogodkov in društev, kjer so nabrali veliko izkušenj s področja odnosov z javnostmi, medijske pismenosti in vodenja projektov.

V prihodnjih dneh bodo na izmenjavi predelali področja medijske pismenosti, sodelovanja organizacij z mediji za preprečevanje sovražnega govora in manipulacij, si ogledali otok, spoznali kulturna ozadja vrstnikov na projektu in se zabavali. Mladinska izmenjava "We've more in common than in difference" (sl. Več imamo skupnega, kot je razlik med nami) poteka še do ponedeljka, 6. avgusta. Morda pa bo kmalu podobna aktivnost tudi doma.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice